To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - chce kupic Misia Galanta:)

Markzo - 27-07-2008, 10:45
Temat postu: chce kupic Misia Galanta:)
WItam!
to moj 1 post dlatego chce przywitac wsyztstkich bardzo serdecznie:) obecnie jezdze Vectra B 2.5V6 w fuul opcji, ale przyszedl czas na zmiane autka:) podoba mi sie bardzoooo Mitsu Galant chyba od 1997 do fory:) chcialbym, jesli mozecie Mitsumaniaki zebyscie mi pomogli droszke w doborze odpowiedniego dla mnie auta:) no wiec tak:P diesla nie chce:) tylko pozorne oszczednosci i totalny brak mocy ( passat tdi - bleee!!). bardzo podobuje mi sie wersja 2.5V6 z tego co widze tutaj na forum jest duzo takich aut z instalacja LPG, czyli motor 2.5 gazu sie nie boi tak?? jesli wlozylbym do niego dobra sekwencja nic sie nie bedzie dziac?? kolejna bardzo istotna sprawa, czy to auto rdzewieje?? w Viki mimo naprawde ciaglego dbania o auto, garazowania rdza atakuje bardzo mocno:( pozatym czy podczas zakupu musze zwrocic uwage na jakies szczegolne cechy tego modelu??
czy np ten model jest godny polecenia??
http://moto.allegro.pl/it...v6_manual_.html
mam jeszcze takie pytanie, czy ceny czesci jakos odbiegaja od normy?? w oplowskiej V6 rozrzad to jakis 1000zl, jakie jest w Galancie z wymiana czesci eksploatacyjnych? i pewnie najwazniejsze, co sie najczesciej psuje?? o ile cos sie psuje:P
z gory dziekuje za odpowiedzi!

doczytalem cos o zawieszeniu nivomat, czy wersja kombii wystempowala bez tego cuda?

[ Dodano: 28-07-2008, 21:48 ]
nikt nie pomoze?? :cry:

akbi - 04-08-2008, 11:34

Markzo, odpowiedzi na powyższe pytania jest całe mnóstwo na forum
Przeczytaj proszę kilkanaście tematów z działu "[Chcę kupić galanta]
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=86

Robson86 - 04-08-2008, 11:48

Markzo napisał/a:
czyli motor 2.5 gazu sie nie boi tak??

jesli masz dobra instalacje to nie boi sie
Markzo napisał/a:
jesli wlozylbym do niego dobra sekwencja nic sie nie bedzie dziac??

nie powinno sie dziac. Sporo osob ma instalacje gazowa i tylko te starsze najtansze instalacje potrafia cos popsioczyc....
Markzo napisał/a:
kolejna bardzo istotna sprawa, czy to auto rdzewieje??

auto jest w pelni ocynkowane, nie mniej warto zobaczyc newralgiczne punkty tego samochodu czyli tylne nadkola i okolice tablicy rejestracyjnej z tylu ...poza tym czysciutko (jesli samochod nie mial wiekszego dzwona ofcorz)
Markzo napisał/a:
mam jeszcze takie pytanie, czy ceny czesci jakos odbiegaja od normy??

nie...minely juz czasy gdy Japonskie czesci byly o kilkadziesiat procent drozsze od europejskich. teraz czesci sa mniej wiecej na rownym poziomie a jesli nawet drozsze do Mitsubishi to o niewiele . Poza tym jest juz tyle tanich zaminnikow na rynku ze nie musisz sie bac :) Nastepna sprawa jest taka ze jesli chodzi o niezawodnosc to nie musisz sie jej obawiac w przypadku aut Mitsubishi :) (wszystko zalezy od stanu samochodu)
Markzo napisał/a:
w oplowskiej V6 rozrzad to jakis 1000zl, jakie jest w Galancie z wymiana czesci eksploatacyjnych

tu musisz poczytac forum albo poczekac az ktos kto ma galanta odpowie Ci na to pytanie....(ale z tego co pamietam nie powinno bardzo odbiegac od kwoty ktora podales...)
Markzo napisał/a:
o ile cos sie psuje:P

jak napisalem wyzej :twisted:
Pozdroo

kizior555 - 04-08-2008, 16:39

Ja za kompletny rozrząd płaciłem ostatnio 865 brutto (pasek, dwie rolki, pompa wody napinacz hydrauliczny, 3 uszczelniacze, i 2 paski klinowe - alternatora i klimy),
plus 200 robocizna.
Aha, jeszcze płyn chłodzący, bo przy wymianie pompy trochę zeszło.
Była to druga wymiana po 180kkm, więc wymieniłem wszystko dla świętego spokoju.