Off Topic - Kupno sprowadzonego Mi¶ka i pytanie o rejestrację
Anonymous - 07-05-2006, 11:26 Temat postu: Kupno sprowadzonego Mi¶ka i pytanie o rejestrację Kupiłam 7letniego Mi¶ka od dostawcy w Polsce. On zapłacił akcyzę i załatwiał czę¶ć formalno¶ci. Dostałam fakturę VAT z zapisem o wysoko¶ci zapłaconej akcyzy, zrobiłam pierwsze badanie techniczne, OC mam jeszcze od dostawcy na 1 m-c. Teraz pozostaje tylko starostwo i tymczasowa rejestracja. Z dokumentów niemieckich mam tylko "Fahrzeugbrief" (cokolwiek to jest), czy muszę to tłumaczyć na polski id±c rejestrować Mi¶ka? Co jeszcze byłoby mi potrzebne (mam: faktura - dowód zakupu z potwierdzon± zapłat± akcyzy, dowód posiadania OC, badanie techniczne i mam jeszcze jak±¶ opłatę recyklingow±)?
Chooper - 07-05-2006, 11:40
bubel napisał/a: | "Fahrzeugbrief" (cokolwiek to jest), czy muszę to tłumaczyć na polski id±c rejestrować Mi¶ka? |
to jest najwazniejsze co musisz mieć i musi być to przetłumaczone.
Anonymous - 07-05-2006, 21:27
Jak swojego misia w pazdzierniku rejestrowalem to mialem od Niemca Brief i Ummeldung - czyli wyrejstowanie auta z niemiec. We wszytskich urzedach musialem zostawiac kopie obu tych dokumentow i ich tlumaczen.... no ale moglo sie co nieco pozmieniac;)
|
|
|