Carisma - Techniczne - Problem z tylnym spryskiwaczem
Anonymous - 29-07-2008, 15:21 Temat postu: Problem z tylnym spryskiwaczem Witam serdecznie:) Mam problem z tylnym spryskiwaczem do szyby. Zero reakcji nie buczy tak jak przedni wogole nie chodzi nie wiem jak dojść do niego może coś z przewodami nie wiem.Proszę o pomoc. Dzieki z góry
maxwell61 - 29-07-2008, 15:38
sprawdz pod mata wytlumiająca maskę czy gdzies nie ma dziury lub czy w ogóle nie jest przewód dziurawy
saphire - 29-07-2008, 22:51
Tyle że oba silniczki pompek (przedniego i tylnego spryskiwacza) są z przodu przy zbiorniku płynu. Może zdechł silnik a może włącznik lub bezpiecznik - trza by zacząć od sprawdzenia czy jest zasilanie na silniczku.
TESTER - 30-07-2008, 09:08
Silniczek nie buczy, czyli nie ma zasilania albo .. podł. Najprawdopodobniej wystarczy przeczyścić styki. Miałem w swoim taką sytuację już dwukrotnie. Po ostatnim czyszczeniu zakonserwowałem styki obu pompek i dałem dodatkową osłonkę z kawałka gumy by nie dostawała się na silniczki woda z nadkoli.
Anonymous - 31-07-2008, 12:43
TESTER napisał/a: | Silniczek nie buczy, czyli nie ma zasilania albo .. podł. Najprawdopodobniej wystarczy przeczyścić styki. Miałem w swoim taką sytuację już dwukrotnie. Po ostatnim czyszczeniu zakonserwowałem styki obu pompek i dałem dodatkową osłonkę z kawałka gumy by nie dostawała się na silniczki woda z nadkoli. |
Stawiam na silniczek - o ile dobrze pamiętam znajduje się z przodu pod prawym nadkolem.
Poszukaj na forum, znajdziesz wszystkie informacje dot. zdiagnozowania i usunięcia tej usterki.
Pozdr.
Anonymous - 02-08-2008, 03:49
Dzieki Wielkie Pozdrawiam:)
Anonymous - 03-08-2008, 20:29
a moze przycisk przy kierownicy nie kontaktuje? u mnie wypadla z niego sprezynka i nie ma przez co prad plynac. przycisk normalnie ci sie wciska?
|
|
|