To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Kontrolka check engine...

maatohewetbi - 30-07-2008, 21:37
Temat postu: [Cari 1.6] Kontrolka check engine...
Dzisiaj jak wracałem do domu zapaliła mi się kontrolka silnika i powiem szczerze,że trochę spanikowałem... :cry: Dojechałem powoli do domu i przeczytałem kilka wskazówek jak wykasować ten błąd...ale to i tak jest działanie na moment...bo problem pewnie wróci.Czy diagnozę błędów(nie biorąc pod uwagę samodzielną diagnozę za pomocą zwierania kabelkiem pinów 1 i 4) można przeprowadzić tylko w ASO?Co więcej, czy zapalenie kontrolki to poważny problem?
P.S.Mógłby ktoś coś naprawić na forum, żeby była możliwość wyszukiwania postów...

siwek - 30-07-2008, 21:43

Diagnoze można przeprowadzić nie tylko w ASO ale również w punktach które sie zajmują diagnozą i maja oprogramowanie do Mitsubishi (a nie wszystkie zakłady diagnozujące błędy mają)
A czy to poważny błąd to zależy od tego co się stało, najlepiej sprawdz sam kabelkiem i bedziesz wiedział czy to cos pilnego
Błąd nawet jak wykasujesz to i tak sie zapali kontrolka póki nie naprawisz usterki :wink:

saphire - 30-07-2008, 22:42

Tyle że trzeba ten błąd najpierw odczytać/wymrygać by wiedzieć co jest do naprawy.
Matejko - 31-07-2008, 05:13

mi jak sie zapala to otwieram okno, slucham czy nie wydaje auto dziwnych dzwiekow i sune dalej, bo wyskakuje mi jakis blad sensora predkosci i ostatnio mi sie pokazal blad lambdy-ale o to juz zadbalem :)
sprobuj najpierw wymrugac bledy kabelkiem, jesli nic nie pokaze to wtedy na kompa gdzies