Sigma/Diamante Ogólne - Rozrzad i sprężarka do pneumatyki zawieszenia...
Janusz 58 - 01-08-2008, 17:05 Temat postu: Rozrzad i sprężarka do pneumatyki zawieszenia... Co wchodzi w skład rozrządu do mitsubishi sigma 3.0 24V 1996 sedan 4WS ?? Jakiej firmy najlepiej kupić te części?? Może któryś z mitsumaniakow, ma jakieś numery katalogowe tych części..?? Oraz ECS tylko proszę o podanie czy sama głowica z tłoczkiem występuje jako część naprawcza czy trzeba kupić cały i jeśli można proszę o podanie nr katalogowego mam mozliwość zamówić te części w USA (podobno sa tańsze i oryginalne).Oczywiście muszę najpierw uruchomić mojego Misia
lukasz12 - 01-08-2008, 17:15
W skład rozrzadu wchodzi:
Pompa wodna
2 x rolki (rózne)
Pasek
Napinacz hydrauliczny (na który jest zakładana jedna z rolek)
Na ebayu sa gotowe zestawy - ja kupowałem jakis rok temu -
bez napinacza (czyli pasek, rolki i pompa) około 140$ z wysyłką.
Kompresorek występuje jako całość i jest dość drogi około 650$ jak sprawdzałem - jednakże spróbuj używke kupić - dostaniesz od handlarzy za 200 zł. Nie wiem jak twój samochód ale kompresorek zwykle sie psuje z powodu nieszczelności w układzie - albo popękanych poduszek amortyzatorów albo uszkodzonych rurek które łączą wszystkie elementy. Jesli bedziesz miał jakies pytania to pisz na PW
zbyszek05 - 08-08-2008, 14:38
cześć .... mianowicie za nowe - pompa ok.200-300 zł. rolki po 110 /2 szt pasek do 350 zł. napinacz 450 -600 robocizna ok 200 zł. warto tez wymienić napinacz klimatyzacji od 600 serwis.
dobra sprężarka od 150 - 600 ale warto sprawdzić układ ...najlepiej pozyczyć .wmontować i jeżeli podnosi to wtedy kupić
|
|
|