To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Problem z alarmem i centralnym

Anonymous - 04-08-2008, 15:43
Temat postu: [Cari 1.8] Problem z alarmem i centralnym
Witam wszystkich.
Przeszperałem całe forum ale nie znalazłem rozwi±zania. Otóż wczoraj padł mi akumulator. Jak? Zapomniałem zgasić ¶wiatła :oops: Padł to padł. Podjechał kumpel, kable w dłoń i ładujemy. Za którym¶ razem misiek zapalił. Zadowolony pojechałem do domu, gaszę mi¶ka i lipa. Centralny z pilota nie działa tylko z kluczyka. Lampka od alarmu sie cały czas ¶wieci. My¶lę - jakim¶ cudem się pilot rozkodował więc próbuje zaprogramować. Zero reakcji. Dzisiaj walczyłem z mi¶kiem pół dnia i bez rezultatu.
Ma kto¶ jakiego¶ pomysła? Bo mi się wydaje że alarm się całkowicie wył±czył. Jak go wł±czyć? Szukałem centralki ale za diabła nie mogę jej znaleĽć. Misiek jest salonowy z Polski.
Swoj± drog± jeżdzę po stolicy i widzę cari z antenami od radia albo nad drzwiami albo po prawej stronie błotnika. Moja ma po lewej. Odmieniec jaki¶ czy co? :D

Anonymous - 04-08-2008, 16:11

Poszukaj w tunelu tam gdzie jest reczny lub pod pedałem od hamulca.
Anonymous - 04-08-2008, 17:09

Moje poszukiwania zaowocowały czym¶ takim przeł±cznik na tunelu i ten co trzymam w ręku (ukryty był wewn±trz) podpięte s± do jednej wi±zki. Ich naciskanie nic nie daje. Centralka zmieniła teraz tryb pracy (sama :evil: ). Teraz po zamknięciu drzwi kluczykiem sama się uzbraja po około 30 sek. Oczywi¶cie pilot nie działa i po otwarciu drzwi misiek wyje (na wła¶ciciela - zło¶liwiec jeden :badgrin: ). Dobrze że doszedłem gdzie jest przeł±cznik do resetowania alarmu :mrgreen:
I jeszcze przy kolumnie kierownicy pod desk± znalazłem jakie¶ czarne pudełko z dwoma diodkami (czerwona i pomarańczowa) i otworem na regulację jakiego¶ potencjometra. Bomba jaka¶ czy có¶
Przy okazji pozdrawiam Mitsumaniaków z Wawy - wła¶ciciel zielonego htb (z aktualnie wgniecion± klap± - niech żyj± czujniki parkowania :finga: )

[ Dodano: 06-08-2008, 21:23 ]
Nikt nie ma pomysłu co może być przyczyn±, że piloty nie s± widziane przez centralny? Trochę to głupio wygl±da jak wsiadam do wyj±cego mi¶ka :evil: