Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] CENTRALNY ZAMEK NIE DZIAłA,SYGNAł OD SWIATEł SWIR
ARTEK1910 - 05-08-2008, 22:37 Temat postu: [Cari 1.6] CENTRALNY ZAMEK NIE DZIAłA,SYGNAł OD SWIATEł SWIR MAM CARISME 1,6 16 V 98 MAM DO NIEJ JEDEN KLUCZYK PRAWDOPODOBNIE MA ONA CENTRALNY ZAMEK ALE NIE Z PILOTA TYLKO PRZY KLUCZYKU PRZY DRZWIACH, TEN CENTRALNY MI NIE CHODZI WOGóLE CO I GDZIE TO SPRAWDZIC ZEBY SMIGAłO I JESZCZE MAM PROBLEM Z SYGNAłEM OD SWIATEł RAZ JEST SYGNAł JAK NIE WYłACZE SWIATEł INNYM RAZEM NIE MA GDZIE TO SPRAWDZIC ?? Z GORY DZIEKI ZA POMOC
siwek - 06-08-2008, 09:04
Prosze, pisz bez Caps Locka ok?
co do sygnału to musisz wykręcić czujnik drzwi który masz przy drzwiach kierowcy(czarny pokryty gumą) i pewnie zaśniedziały ci styki więc go rozbierz i wyczyść i bedzie ok.
co do cantralnego to pewnie siłownik albo coś takiego padło ale to już ktoś inny niech się wypowie.
drd1812 - 06-08-2008, 09:48
Jeśli chodzi o sygnalizator świateł przedmówca podpowiedział co zrobić,
jeśli natomiast chodzi o centralny zamek to o ile mi wiadomo w fabrycznych kluczach nie było sterowania tylko za pomocą pilota. Żeby sprawdzić czy masz centralny zamek od strony kierowcy lub pasażera kluczykiem otwórz drzwi auta, jeśli utworzą sie wszystkie drzwi to znaczy ze siłowniki są i jest instalacja centralnego. Jeśli się nie utworzą to albo niema centralnego albo centralka padła. Tak czy inaczej bez pilocika czeka Cię wymiana centralki sterowania CZ.
Morfi - 06-08-2008, 09:52
Co do czujnika dzwi popsikaj go Wd 40 nawet w duzych ilosciach mi wogóle nie działał a teraz, po przeczyszczeniu działa bez zarzutu.
Kylek - 06-08-2008, 20:08
Jeśli chodzi o centralny zamek, to u mnie jest między fotelami taki przełącznik, którym centralny zamek można wyłączyć. Może ktoś ci go wcisnął przez przypadek?
siwek - 06-08-2008, 20:59
Kylek napisał/a: | Może ktoś ci go wcisnął przez przypadek? | może nawet sam go wcisnąłeś i ci nie odskoczył bo czasami mi sie zacina i musze go poprawić
|
|
|