To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Lotka w Sport Edition

Anonymous - 08-08-2008, 11:23

Coś mi się zdaje ze wiercić będziesz musiał w klapie :twisted:
roch_27 - 12-08-2008, 11:01

trawkins napisał/a:
Coś mi się zdaje ze wiercić będziesz musiał w klapie :twisted:
nie koniecznie ;)
Możesz ze spokojem przykleić spojler na klej do szyb :) Sprawdzone :thumbright:

pozdro

Kmer - 13-08-2008, 19:39

roch_27,
Zgadzam sie z Tobą,klej do szyb daje rade,także polecam.

5eba - 15-08-2008, 00:58

A moze ktos sprzeda spoilerek?? Chetnie kupie :)
Matik608 - 15-09-2008, 13:44

również chetnie bym kupil spojler jak by ktos mial na sprzedanie :D
Anonymous - 15-09-2008, 16:15

Polecam TĘ STRONKĘ byc moze uda się znalezc to czego szukacie
jacek11 - 14-10-2008, 22:01

Soldi napisał/a:
Klej do montażu szyb samochodowych

Ten jest klasa :)

Juiceman - 16-10-2008, 22:38

Oprócz przykręcenia robisz 2 podkładki gumowe i kleisz ;)
akbi - 17-10-2008, 08:45

do swojego gala montowałem lotkę jakieś 6 tygodnie temu ... co prawda do kombi, ale ...
Lotka fabrycznie miał dwie śruby ... więc musiałem wywiercić otworki o lotka jest przykręcona ...nie wiem jak działają kleję, ale jestem trochę sceptyczny .. nie dopuszczam możliwości wystąpienia sytuacji, że przy prędkości 150/200 km/h i więcej nagle odpada mi lotka i trafia np auto jadące za mną.
Otwory zamalowałem specjalną farbą antykorozyjną, jaką stosuje się do podkładów. Następnie między spojlerem, a maską mam jeszcze małe gumowe podkładki.
Od wewnątrz na wywiercone otwory nałożyłem takie okrągłe kołki maskujące.

Na kabel od światła stopu musiałem również wywiercić dodatkowy otworek. Ja w kombi światło podłączyłem pod moje dotychczasowe trzecie światło stopu, jakie mam na górze klapy ... ale w sedanie masz inaczej, więc się nie rozpisuje.

akbi - 17-10-2008, 10:10

Soldi napisał/a:
akbi, użyłeś jakiegoś specjalnego wiertełka??

nie
miałem zwykłe wiertło, tylko wierciłem na wolnych obrotach wiertarką akumulatorową

roch_27 - 17-10-2008, 10:28

Soldi napisał/a:
akbi napisał/a:
nie dopuszczam możliwości wystąpienia sytuacji, że przy prędkości 150/200 km/h i więcej nagle odpada mi lotka i trafia np auto jadące za mną.

W 100% się z Tobą zgadzam!!!
spokojnie klej do szyb jest bardzo mocny wiec nie ma czego się obawiać ;) Jednak w przypadku podłączenia światła STOP musisz wywiercić otwór na przewód

ps. w sprawie nazwy kleju podjedź lub zadzwoń do firmy, która się zajmuje montażem szyb i Ci powiedzą jak się nazywa lub tez możesz u nich kupić -ja tak zrobiłem.

pozdro

tosztotomasz - 17-10-2008, 13:22

akbi napisał/a:
nie dopuszczam możliwości wystąpienia sytuacji, że przy prędkości 150/200 km/h i więcej nagle odpada mi lotka i trafia np auto jadące za mną.

Może niekoniecznie w celu przyklejenia spojlera (chociaż nie widzę przeciwskazań) ale żeby rozwiać obawy o wytrzymałość współczesnych kleideł:

http://www.pattex.pl/content/view/152/217/

Osobiście kleiłem tym deskę pod wzmacniacz do blach auta. Zaraz po zetknięciu przykręciłem nielekki piec i tak już zostało. O ile dobrze pamiętam ma wytrzymałość 100 kg / cm2 w momencie zetknięcia, potem jeszcze schnie 48h... 8)

eremita - 17-10-2008, 17:17

akbi napisał/a:
do swojego gala montowałem lotkę jakieś 6 tygodnie temu ... co prawda do kombi, ale ...
Lotka fabrycznie miał dwie śruby ... więc musiałem wywiercić otworki o lotka jest przykręcona ...nie wiem jak działają kleję, ale jestem trochę sceptyczny .. nie dopuszczam możliwości wystąpienia sytuacji, że przy prędkości 150/200 km/h i więcej nagle odpada mi lotka i trafia np auto jadące za mną.
Otwory zamalowałem specjalną farbą antykorozyjną, jaką stosuje się do podkładów. Następnie między spojlerem, a maską mam jeszcze małe gumowe podkładki.
Od wewnątrz na wywiercone otwory nałożyłem takie okrągłe kołki maskujące.

Na kabel od światła stopu musiałem również wywiercić dodatkowy otworek. Ja w kombi światło podłączyłem pod moje dotychczasowe trzecie światło stopu, jakie mam na górze klapy ... ale w sedanie masz inaczej, więc się nie rozpisuje.

akbi jaka masz lotke??? jesli mozesz to wstaw fotke jak ona wyglada na galu. dzieki

roch_27 - 25-10-2008, 17:20

eremita napisał/a:
akbi jaka masz lotke??? jesli mozesz to wstaw fotke jak ona wyglada na galu. dzieki
zobacz w temacie o Arka Galu :arrow: GO AKBI

pozdro

Anonymous - 26-10-2008, 18:24

Na świeżo wierconą blachę i nie tylko polecam środek antykorozyjny firmy APP ,taki w małej puszeczce. W celu "przetestowania" go zeszlifowałem fragment malowanej blachy pod maską do gołego. Oczywiście robiłem to w renówce (w Galu - Boże uchowaj!).Przez trzy lata nie pokazało się w tym miejscu ni grama rudej. Polecam ten środek.