Galant - Ogólne - Lotka w Sport Edition
Anonymous - 08-08-2008, 11:23
Coś mi się zdaje ze wiercić będziesz musiał w klapie
roch_27 - 12-08-2008, 11:01
trawkins napisał/a: | Coś mi się zdaje ze wiercić będziesz musiał w klapie | nie koniecznie
Możesz ze spokojem przykleić spojler na klej do szyb Sprawdzone
pozdro
Kmer - 13-08-2008, 19:39
roch_27,
Zgadzam sie z Tobą,klej do szyb daje rade,także polecam.
5eba - 15-08-2008, 00:58
A moze ktos sprzeda spoilerek?? Chetnie kupie
Matik608 - 15-09-2008, 13:44
również chetnie bym kupil spojler jak by ktos mial na sprzedanie
Anonymous - 15-09-2008, 16:15
Polecam TĘ STRONKĘ byc moze uda się znalezc to czego szukacie
jacek11 - 14-10-2008, 22:01
Soldi napisał/a: | Klej do montażu szyb samochodowych |
Ten jest klasa
Juiceman - 16-10-2008, 22:38
Oprócz przykręcenia robisz 2 podkładki gumowe i kleisz
akbi - 17-10-2008, 08:45
do swojego gala montowałem lotkę jakieś 6 tygodnie temu ... co prawda do kombi, ale ...
Lotka fabrycznie miał dwie śruby ... więc musiałem wywiercić otworki o lotka jest przykręcona ...nie wiem jak działają kleję, ale jestem trochę sceptyczny .. nie dopuszczam możliwości wystąpienia sytuacji, że przy prędkości 150/200 km/h i więcej nagle odpada mi lotka i trafia np auto jadące za mną.
Otwory zamalowałem specjalną farbą antykorozyjną, jaką stosuje się do podkładów. Następnie między spojlerem, a maską mam jeszcze małe gumowe podkładki.
Od wewnątrz na wywiercone otwory nałożyłem takie okrągłe kołki maskujące.
Na kabel od światła stopu musiałem również wywiercić dodatkowy otworek. Ja w kombi światło podłączyłem pod moje dotychczasowe trzecie światło stopu, jakie mam na górze klapy ... ale w sedanie masz inaczej, więc się nie rozpisuje.
akbi - 17-10-2008, 10:10
Soldi napisał/a: | akbi, użyłeś jakiegoś specjalnego wiertełka?? |
nie
miałem zwykłe wiertło, tylko wierciłem na wolnych obrotach wiertarką akumulatorową
roch_27 - 17-10-2008, 10:28
Soldi napisał/a: | akbi napisał/a:
nie dopuszczam możliwości wystąpienia sytuacji, że przy prędkości 150/200 km/h i więcej nagle odpada mi lotka i trafia np auto jadące za mną.
W 100% się z Tobą zgadzam!!! | spokojnie klej do szyb jest bardzo mocny wiec nie ma czego się obawiać Jednak w przypadku podłączenia światła STOP musisz wywiercić otwór na przewód
ps. w sprawie nazwy kleju podjedź lub zadzwoń do firmy, która się zajmuje montażem szyb i Ci powiedzą jak się nazywa lub tez możesz u nich kupić -ja tak zrobiłem.
pozdro
tosztotomasz - 17-10-2008, 13:22
akbi napisał/a: | nie dopuszczam możliwości wystąpienia sytuacji, że przy prędkości 150/200 km/h i więcej nagle odpada mi lotka i trafia np auto jadące za mną. |
Może niekoniecznie w celu przyklejenia spojlera (chociaż nie widzę przeciwskazań) ale żeby rozwiać obawy o wytrzymałość współczesnych kleideł:
http://www.pattex.pl/content/view/152/217/
Osobiście kleiłem tym deskę pod wzmacniacz do blach auta. Zaraz po zetknięciu przykręciłem nielekki piec i tak już zostało. O ile dobrze pamiętam ma wytrzymałość 100 kg / cm2 w momencie zetknięcia, potem jeszcze schnie 48h...
eremita - 17-10-2008, 17:17
akbi napisał/a: | do swojego gala montowałem lotkę jakieś 6 tygodnie temu ... co prawda do kombi, ale ...
Lotka fabrycznie miał dwie śruby ... więc musiałem wywiercić otworki o lotka jest przykręcona ...nie wiem jak działają kleję, ale jestem trochę sceptyczny .. nie dopuszczam możliwości wystąpienia sytuacji, że przy prędkości 150/200 km/h i więcej nagle odpada mi lotka i trafia np auto jadące za mną.
Otwory zamalowałem specjalną farbą antykorozyjną, jaką stosuje się do podkładów. Następnie między spojlerem, a maską mam jeszcze małe gumowe podkładki.
Od wewnątrz na wywiercone otwory nałożyłem takie okrągłe kołki maskujące.
Na kabel od światła stopu musiałem również wywiercić dodatkowy otworek. Ja w kombi światło podłączyłem pod moje dotychczasowe trzecie światło stopu, jakie mam na górze klapy ... ale w sedanie masz inaczej, więc się nie rozpisuje. |
akbi jaka masz lotke??? jesli mozesz to wstaw fotke jak ona wyglada na galu. dzieki
roch_27 - 25-10-2008, 17:20
eremita napisał/a: | akbi jaka masz lotke??? jesli mozesz to wstaw fotke jak ona wyglada na galu. dzieki | zobacz w temacie o Arka Galu GO AKBI
pozdro
Anonymous - 26-10-2008, 18:24
Na świeżo wierconą blachę i nie tylko polecam środek antykorozyjny firmy APP ,taki w małej puszeczce. W celu "przetestowania" go zeszlifowałem fragment malowanej blachy pod maską do gołego. Oczywiście robiłem to w renówce (w Galu - Boże uchowaj!).Przez trzy lata nie pokazało się w tym miejscu ni grama rudej. Polecam ten środek.
|
|
|