[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] Kilka pytań!
Anonymous - 08-08-2008, 19:43 Temat postu: [E52A 1.8] Kilka pytań! Witam wszystkich forumowiczów! Ostatnio postanowiłem popracować nieco nad moim Miśkiem i w związku z tym mam do Was kilka pytań. Nie chciałem tworzyć osobnego tematu dla każdej kwestii, dlatego też w poniższych punktach przedstawiam kilka problemów, o których rozwiązanie prosiłbym Was drodzy forumowicze.
1. Czyszczenie felg.
Muszę przyznać, że felgi w moim Miśku nie prezentują się najlepiej, spowodowane jest to dużą ilością niewielkich wżerów, których chciałbym się w jakiś sposób pozbyć. Dlatego też prosiłbym Was o wszelkie rady jak przywrócić im estetykę.
2. Pranie tapicerki.
Problem polega na tym, iż fotele i tylna kanapa posiadają w niektórych miejscach plamy, które bardzo chciałbym doczyścić. Wiem, że są firmy, które się tym specjalizują, ale podejrzewam, że nie jest to tanie. Dlatego też prosiłbym o jakieś rady, w jaki sposób i jakimi środkami można czyścić tapicerkę, tak by nie spowodować żadnych szkód.
3. Drgania w kabinie kierowcy.
Cóż, coraz bardziej zaczynają mnie denerwować, bo co rusz to zauważam, że kolejny plastikowy element zaczyna drgać. A to lusterko, a to obudowa deski rozdzielczej itd. Próbowałem dokręcać, stosować dystanse jednak to nie pomaga. Znajomy powiedział mi, że może to być spowodowane uszkodzeniem poduszek silnika. A Wy jak sądzicie ? Co może być tego przyczyną, jak sobie z tym poradzić.
4. Podświetlenie.
Ostatnio rozbierając panel środkowy (ten z regulacją nawiewu i radiem, zauważyłem, że zarówno do zapalniczki jak i popielniczki dochodzą diody / żarówki w niebieskim kapturku. Czy to faktycznie jest podświetlenie tych elementów czy też coś innego ?
5. Sprężyny pasów bezpieczeństwa.
Ostatni problem, który chciałbym poruszyć to kwestia sprężyn od pasów. Niestety nie zwijają się do końca (widocznie nastał kres sprawności owych sprężyn) i muszę je popychać by schowały się pod obudowę. Prosiłbym Was o jakieś rady dotyczące tej kwestii. Czy da się ten problem naprawić za pomocą "własnego patentu" czy konieczna jest wymiana.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
czekoladka_1981 - 11-08-2008, 09:04
Jacek.P napisał/a: | zauważyłem, że zarówno do zapalniczki jak i popielniczki dochodzą diody / żarówki w niebieskim kapturku. Czy to faktycznie jest podświetlenie tych elementów |
Tak. Co do felg najlepiej je dać do regeneracji , będą jak nówki.
|
|
|