To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Prosze o szybka ocene

Anonymous - 09-08-2008, 19:56
Temat postu: Prosze o szybka ocene
Witam. Zachorowalem na mitsubishi sigme.. Niestety budzet mam maly:(( wiec nie moge pozwolic sobie na salonowy egzemplarz... znalazlem takie cos i prosze Was o ocene..

http://otomoto.pl/index.p...how&id=C5982077

dodatkowo mam pytanie, ile kosztuje zalozenie gazu do tego auta lepiej sekwencja czy cos innego?? A moze ktorys z Was mieszka w tamtych okolicach?? No ja z Łodzi bede mial kawalek... Dlatego prosze Was o ocene chociaz taka po zdjeciach, zebym nie jechal na prozno.. Pozdrawiam

krzysius - 09-08-2008, 21:09

myśle ,że cona 5000 tyś zł to nie duża cena ,ale zdjecia nie ukażą wszystkich mankamentow w ogole musisz brac pod uwage ,ze sigma to samochód tani w zakupie lecz drogi w utrzymaniu(czytaj posty).ten samochód nie ma kontroli trakcji a gościowi chodzi chyba o niesprawny ABS jak zakupisz ten egzemplasz to pogadamy na temat innych usterek lub jak je ominąć a tak to dobrze je obejżyj za nim je kupisz!!!! .Aco do gazu to proponuje gaz zwykły czyli nie sekwencje ponieważ szkoda kasy.Ja u siebie mam założonego BLOSAi jestem bardzo z tego zadowolony spalanie waha sie w 13l\100km przy predkosci 110 km \godz i można zejsc do 12l\km . Tak wiec życze powodzenia :D
lukasz12 - 09-08-2008, 22:12

Przeglądałem te zdjęcia i w sumie samochód nie prezentuje się źle jak za te pieniądze. Ciekawe ze gośc sie tak chce pozbyć no chyba że mu się znudził.
Co do gazu to osobiscie jednak bym zamontował sekwencje. Przy obecnych cenach różnica (1000 zł) nie jest na tyle duża zeby sie opłacało kombinować. Na blosie sie da jeździć (jeździłem Sigmą znajomego z blosem) ale niestety sam blos też kosztuje trochę a pozatym trzeba sie bawić w zakładanie silniczka krokowe jak masz robić przegląd. Pozatym jak masz pecha to będzie bum a przepływomierz niestety swoje kosztuje (200-300 zł)

zbyszek05 - 10-08-2008, 13:39

jak pisałem już wcześniej sigma za 5000-6000 tys. to ....././ mimo małego budżetu nie ryzykowałbym - dlaczego bo włożysz następne 5000tys. temat stary jak rzeka i powtarzany przez naszych kolegów forumowiczów ...pomagamy sobie jak tylko możemy ale...wiem z własnego doświadczenia że samochód za 5000 długo nie pojezdzi ...kontrola do naprawy ? ??? i co jeszcze ???nie wiesz i sprzedający ci nie powie ! wiem też że sigma w "lux" stanie kosztuje te 5000 koła więcej. części nie są tanie i jeżeli masz smykałkę to można kombinować .teraz sam przemyśl temat sigma za 11000 -15000 tysiaków za rok 92-95 i sigma za 3500-6000 ten sam rok .czym się różnią ?stanem technicznym .jak ktoś tanio sprzedaje to ....może nie chce inwestować już kasy bo nie warto .kolega poler też napisał że chce za 5000 sprzedać ....bo nie chce już dokładać !gdy policzysz koszty dojazdu, zakupu,wymianę części które aż tak tanie nie są ....to czy nie warto zapożyczyć się i kupić sigmę do której przynajmniej przez jakiś rok nie dołożysz ? kolega sław z suwałk ma do sprzedania sigmę 205 konną w manualu .samochód jest tip-top .wsiadać i jezdzić ,z gazem ,samochód pewny bo i gość pewny .może warto się dogadać i kupić od niego ....wszystko powymieniane będziesz miał na rok dwa z bani - nie dokładasz i samochód sprawdzony bo od mitsumaniaka który w sigmach przebierał ....zadzwoń dogadaj się co do ceny jak masz za mało to przez komis ....kombinacji wiele .
od siebie dodam że swoją sigmę /patrz moja prywatna galeria / mogłem puścić za 13000 koła - ze względu na zakup mieszkania i żonę samochód jeszcze mi posłuży /.

telefon do sława 509782102

Anonymous - 10-08-2008, 15:46

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5762035 a co o tej sadzicie??
krzysius - 10-08-2008, 18:08

Po co wydawać 10.000 tyś zł za ten sam rok samochodu jak można wydać mniej ,co moze sie popsuć w naszych miskach? KUPUJĄC SAMOCHÓD ZA 12 TYŚ ZŁ POPSUJE SIE TO SAMO CO W TANSZYM A KWOTA NAPRAWY NIE ZMIENI SIE .ja kupilem sigme z roku 93 ,170 KM,KOMBI MANUAL I WYMIENILEM :AMORTYZATORY PRZOD ,SPREZYNE PRZEDNIĄ USZCZELKE POD GŁOWICĄ ZAWIESZENIE(TULEJE ZWROTNICE),RURKI NA PRZEKLADNI KIEROWNICZEJ I TO WSZYSTKOZA JEDYNE1900 ZŁ---roboty nie licze bo jestem mechanikiem więc osobiscie nie widzę sensu kupować droższego .I najważniejsze skrzynia biegow nie rozleci sie jesli w odpowiednim czasie do niej zaglądniesz ,czyli sprawdzisz zabezpieczenie mechanizmu róznicowego .To uchroni cie przed uszkodzeniem skrzyni.Po co czekać na rozerwanie skrzyni jak mozna temu zapobiec i oszczedzajac przy tym ok 2 tys zł TAK WIĘC WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE
zbyszek05 - 10-08-2008, 20:29

czyli ....reasumując 2000 tys w części jak nie masz kasy ?cholernie dużo jak ktoś ma tylko 5000 tys na zakup auta? dorzuć robociznę ? też ze 2000 tys. bo kasują tak drogo za nietypowy samochód jakim jest sigma i za brak wiedzy !!!! masz już 9000 a co z rązrządem ???? .dokładamy gaz ok.2500 za zwykły bo to nie 24V i co ??? ja ci napiszę tak jak wcześniej gdzieś napisałem .gdybym sprzedał swoje auto przyszły kupujący nie musi nic wymieniać !!!!piszesz ponad 10 000 tyś. za co ? a za to że nie musi wymieniać tych rzeczy które ty wymieniłeś i za radość z jazdy a nie z majsterkowania ale to moje zdanie .osobiście dla mnie może kupić auto i za 1000 zł.tylko po co póżniej zastanawiać się co nie działa i co nigdy nie będzie działać .a do mechanizmu różnicowego żeby się dostać to trzeba rozkręcić skrzynię . koszty wyjęcia ? koszty oględzin ? zresztą skrzynia na 177 KM nie ma takich obciążeń jak na 24 V. do 24V manuale jak i automaty nie wytrzymują momentu obrotowego przenoszonego z silnika ale ten sam problem ma tez 3000 GT.
moje zdanie jest takie "tanie mięso psy jedzą "
wejdż na www.autoscout24 można kupić ładną sigmę tylko trzeba podjechać i co jezdziło
serwisowane tam to nie lepione tanim kosztem tu w polsce ....i sprzedawane za grosze bo po co ktoś inwestuje ze 3000 koła w auto kupując ją za np.5000 i sprzedaje za taką samą kasę ???

p.s jezdziłem nad morze niedawno ok.1000-1100 km w obie strony na benzynie za.....380 zł. przy cenie 4.66/4.71 za litr pb prędkość do 140 km/G z pełnym bagażnikiem ,oczywiście żona i dziecko 1.5 roku :finga: po co mi gaz?????

Anonymous - 10-08-2008, 22:57

o! moja sigma! :) Witam, cena 5tys bo chyba tyle jest warta sigma... jasne, mozna wystawic za 10tys tylko kto ja wtedy kupi. Dlaczego sprzedaje? Z powodow czysto finansowych - potrzebuje gotowki. Aha, zeby nie bylo, konta na mitsumaniakach nie zalozylem dzisiaj... ot malo sie wypowiadam, bo mechanik ze mnie zaden, a o problemy nie pytam, bo w sumie przez ponad rok zadnych nie mialem z miskiem... Druga sprawa, ze z zona ciagle sie zastanawiamy czy jednak nie wycofac ogloszenia (bo gdzie ja drugi raz dostane takie auto...).
W zawieszeniu praktycznie nie trzeba grzebac przez jakis czas... zreszta polegam na mechanikach -zreszta opowiadac moge duzo, pytanie tylko kto uwierzy... najlepiej przyjechac i sprawdzic, moze nawet jakis mitsumaniak z okolic leszna/głogowa ma chwile czasu i sprawdzi za Ciebie. Dla mnie to nie problem. Wiem co to kupic bubel, w tym roku wpierd... sie w micre, w ktorej po paru tyg. rozsypal sie silnik... i dlatego wyznaje zasade, nie czyn drugiemu co tobie niemile. Byc moze sa jakies wady o ktorych sam nie mam pojecia... byc moze ktos bardziej zaznajomiony z sigma mi je pokaze...

Anonymous - 11-08-2008, 08:29

Gdyby była potrzebna pomoc mogę podjechać do Leszna i oglądnąć ową sigmę :)
zbyszek05 - 11-08-2008, 18:58

tak jest najrozsądniej .....podjechać zobaczyć.
a propo ceny .weżmy np.bmw 3 z silnikiem od 2.5- do 2.8 - ceny ??? zobaczcie sami za rok 93;95 nastepne to audi 100 c4 a nawet a4 z mocnym silnikiem tym 2.8 i tak po kolei - pytanie czym się różnią ???? znaczkiem niemieckiego producenta i popytem na te auta .a co z wyposażeniem ??? im większy wypas tym więcej kasy trzeba dać a stan techniczny?
z sigmą jest tak jest tania ???dlaczego ??? dlaczego na zachodzie jest droga???a wyposażenie - znacie sami - niemieckie auta ma pod sobą pod tym i innym względem.to moje zdanie .pozdrawiam

Anonymous - 12-08-2008, 14:12

Kupiona sigma 1993, 3.0 V6 manual combi.
Anonymous - 12-08-2008, 19:07

W takim razie gratulacje! W wolnej chwili napisz coś więcej. :)
Anonymous - 13-08-2008, 20:46

Autko w 2004 bylo sprowadzone z Niemiec. Mialo w Polsce 2 wlascicieli. Ostatni przez ponad rok przejechal nim tylko 7 tys. km. Z tego co wynika z dokumentow i z mowy wlasciciela. Autem sie mowiac ogolnie PłYNIE. Jest w dobrym stanie, bylo uderzone kiedys w tyl nie mam z tego powodu prawdopodobnie rolety w bagazniku.. Musze sobie ja sprawic, ale wydalem na auto wszystko wiec troche to potrwa a na razie nic nie moge zostawic w bagazniku. Auto ma orygialny przebieg 192 tys. k. Silnik idelanie pracuje, zawieszenie ok. Nie zapala mi zawsze pisalem o tym w innym poscie i nie dziala mi ABS.. Ale i tak jestem przeszczesliwy:) :) Pozdrawiam. I dzieki za komentarze i pomoc!!!
Anonymous - 13-08-2008, 21:16

ABS to pewnie wina któregoś z czujników. Ten temat był poruszany wiele razy na forum. Najważniejsze, że jesteś zadowolony. Oby ci chodziła bezawaryjnie jak najdłużej.
Anonymous - 26-08-2008, 17:50
Temat postu: prośba o ocenę
Witam wszytskich, chciałbym was prosić o opinie na temat tej sigmy-http://moto.allegro.pl/item418115462_otomoto_mitsubishi_sigma_24v_gaz_nie_a8_a6_a4_b5.html
Z góry dziękuje, pozdrawiam!