To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Problem z kontrola trakcji

Anonymous - 12-08-2008, 14:18
Temat postu: Problem z kontrola trakcji
Witam..Tak jak chcialem tak sie stalo. Od wczoraj jestem wlascicielem sigmy 3.0 V6 1993. Autko jest w dobrym stanie.. ma pare mankamentow ktore musze usunac.. Na poczatek mam pytanie, co moze byc powodem ze nie dziala kontrola trakcji?? Pali mi sie caly czas kontrolka na liczniku, od kontroli trakcji no i jej nie ma:( co moze byc powodem. Pozdrawiam. dzieki za info.
Slaw - 12-08-2008, 20:31

Zapewne chodzi Ci o ABS ,z tego co mi wiadomo kontroli trakcji w 12v nie było
krzysius - 13-08-2008, 19:33

siemka ! wasnie chyba chodzi ci o ABS nic trudnego ,sprawdz wieniec na kole lewym i prawym tzn czy nie ma zabrudzen lub korozji na wieńcu ,jesli jest to sprubuj ja cienkim srubokrentem "przeczesać"i odmuchac sprezonym powietrzem ........musi zadziałać, ja juz przerabiałem to 2 razy ,a\ co do skrzyni to zadzwon za duzo pisania :D
zuku19 - 16-10-2008, 23:38

Witam ! Czy mowa jest o kontrolce z prawej strony zegarów o kolorze żółtym.Pytam bo sam mam problem. Od czasu kiedy autko trochę postało, taka sobie kontrolka co jaki¶ czas mruga. POZDRAWIAM
adpiekar - 17-10-2008, 09:35

Hello!!!!!Ja tam przeczesałem grzebienie,wyczy¶ciłem,ustawiłem przerwy............i nic.Dalej się ¶wieci. Co prawda nie ruszałem jeszcze tylnych kół.Pozdrawiam.