To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - wymiana halogena przeciwmgielnego w Galu

Anonymous - 09-05-2006, 18:39
Temat postu: wymiana halogena przeciwmgielnego w Galu
Hello

Wlasnie w tym momencie wymienia sie halogen przeciwmglowy w moim misku.

I tak sie teraz zastanawiam ... Halogen przyslali mi rodzice z PL. Bo tutaj za <cenzura>nie moglem znalezc a za nowy w salonie powiedzieli mi 170 funtow :shock: czyli ponad 900 zl !!!!

Ale teraz .... czy z halogenami jest tak jak z reflektorami,ze z aut angielskich nie pasuja do polskich i na odwrot?? Czy jest tam jakas regulacja ?? Czy bede komus poprostu walil po oczach ??

Jesli tak jest to cala operacja na darmo bo mi przegladu na pewno wtedy nie przejdzie :(

Macie jakies informacje na ten temat ??

Moze halogeny poprostu wala na wprost i tyle..

pozdro all

Anonymous - 09-05-2006, 22:31

zolnierz napisał/a:
Moze halogeny poprostu wala na wprost i tyle..

Według mnie jest dokładnie tak jak napisałeś...
Halogeny świecą zawsze symetrycznie (przynajmniej powinny, ale na temat wykonania nie będziemy dyskutować... :D ) więc nie masz się czego obawiać przy przeglądzie.

Poza tym o ile się nie mylę, to przepisy odnośnie halogenów mówią tylko o wysokości strumienia światła...

Pozdrawiam

Anonymous - 23-06-2006, 08:06

Czy ktos wie czy pasuja te okragle halogeny do EA z rocznikow bodajze 99'-> do rocznika 97'? Jeden mam pekniety, wiec pomyslalem ze mozna by odrazu oba zrobic takie jak chce tylko nie wiem czy wszystko wtedy pasuje, czy trzeba przerabiac mocowania, a jesli to na ile jest to skomplikowane?
kochajj - 23-06-2006, 08:30

chyba od 99 nie było juz takich zderzaków jak 97>,,, wiec nie bedą pasowały
roch_27 - 23-06-2006, 08:44

Simones napisał/a:
czy pasuja te okragle halogeny do EA z rocznikow bodajze 99'-> do rocznika 97'?

tak jak napisał Kochajj nie pasują, chyba że wymienisz cały zderzak od 99' :wink:

co do kwestii halogenów to powinny pasować :lol:

Anonymous - 24-06-2006, 00:23

No panowie.... jesli mialbym zderzak z EA3 to zauwazylbym subtelna roznice zamawiajac halogen ze jest prostokatny a mi okragle podchodza.... :lol:

Tak sie sklada ze data pierwszej rejestracji mojego miska to 10 pazdziernik 1999 a jest to EA2 ( z prostokatnymi halogenami ). Nie wiem jak to mozliwe... wiem ze od 99 powinno byc juz EA3 ale nie jest ... a szkoda :(

Ps. halogen juz dawno zamontowany - poszlo bezproblemowo 8)

Bartek - 24-06-2006, 14:45

zolnierz napisał/a:

Tak sie sklada ze data pierwszej rejestracji mojego miska to 10 pazdziernik 1999 a jest to EA2 ( z prostokatnymi halogenami ). Nie wiem jak to mozliwe... wiem ze od 99 powinno byc juz EA3 ale nie jest ... a szkoda

EA3 to Galant z silnikiem 2.4 GDi - 2.0 16V to do końca produkcji EA2....

Co do przedniego zderzaka - na 100% wymieniony na starszy model.... wszystkie auta wyprodukowane po 10.98 miały owalne/okrągłe halogeny....

Anonymous - 24-06-2006, 15:17

No to ja nie wiem ...
Na plakietce fabrycznej jest ... model : EA2ASNHEQR6 silnik : 4G63 i jest to 2.0 16V a data rejestracji jak juz pisalem pazdziernik 1999. Wiec co .. sugerujesz ze mial zmieniany zderzak?? czy tak napraprawde jest to autko wyprodukowne przed 10.98 i przestalo gdzies rok ... choc wydaje mi sie to malo prawdopodobne ...

Jak go kupilem to tez bylem zdziwiony ze inne glanty z jego rocznika maja juz te nowsze zderzaki z okraglymi halogenami a ja mam te ze starszego ...

Albo byl stukniety i nie mogli znalezc tego zderzaka co trzeba i dali od starszego ...
ciekawe ... :roll:

Anonymous - 06-07-2006, 20:53

Wracam do mojego pytania, bo znalazlem cus takiego i albo mi sie zdaje, albo to jest zderzak od 97' z okraglymi halogenami, albo...
Dobrze widze :?:

Rafal_Szczecin - 06-07-2006, 21:26

z tego co mi wiadomo to taki zderzak byl montowany w dieslach .
Anonymous - 06-07-2006, 21:33

Hmm, a czym on sie rozni od np. mojego :?: (oprocz halogenow oczywiscie)
Rafal_Szczecin - 06-07-2006, 21:38

pytaj sie mnie a ja Ciebie :mrgreen:
Anonymous - 07-07-2006, 23:51

Kto wie jakie zarowki podchodza do tych prostokatnych H1 czy H3 :?:

EDIT:
Jak ktos by jeszcze potrzebowal wiedziec to H3 :evil:

roch_27 - 22-08-2006, 15:54

Simones napisał/a:
....znalazlem cus takiego i albo mi sie zdaje, albo to jest zderzak od 97' z okraglymi halogenami, albo...
Dobrze widze :?:

Konkternie ten galuś ma halogeny od ralli art jak ten ze zdjęcia poniżej :wink:

pozdro

Anonymous - 22-08-2006, 19:28

Nice, ciekawe czy mozna takie gdzies kupic, a jesli to ile kosztuja :twisted: :?: Dokladke do zderzaka przedniego tez bym podmontowal :mrgreen: