To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Regulacja świateł mijania

Anonymous - 09-05-2006, 21:59
Temat postu: Regulacja świateł mijania
Podczas próby regulacji świateł, rozsypała się obudowa dobrze wyglądającej przekładni. Niby elementy z plastiku, ale musiały sie zapiec pomimo, ze z wyglądu sprawiały warazenie sprawnych. Carisma 99 1.8 GDI Czy sa dostępne zamienniki i czym je smarować?
Marcino - 09-05-2006, 22:32

A ja spytam inaczej, może ktośwyjaśni jak to wogule regulowac, za co krecićzeby nie urwac.
Pozdrawiam

luk_szc - 09-05-2006, 22:33

Jak zostały Ci takie baiałe, sześciokątne, poziome "patyki" to można sobie nimi swobodnie kręcić bo samą przekładnie (zakładając, że się przekładnia rozsypała tj. połamała) i dostaniesz je raczej tylko z lampą w komplecie ;(
Anonymous - 09-05-2006, 23:01

Cytat:
zostały Ci takie baiałe, sześciokątne, poziome "patyki" to można sobie nimi swobodnie kręcić(...)

Czasami nie tak swobodnie, moga byc przydatne kombinerki, oczywiscie z umiarem, ale u mnie inaczej sie nie dalo.

Marek

luk_szc - 09-05-2006, 23:15

U mnie to samo a co do swobodnie inaczej - raczej nic wiecej się nie ukręci (można jakimś smarowidełkiem delikatnie prysnąć)
Kofi - 10-05-2006, 00:50

to jest standard....zawsze pęka to pokretlo...mozna pozniej krecic tym czarnym szpikulcem w sposob dowolnie sprytny.