[04-13]Colt CZx - Colt CZx po liftingu...
Robson86 - 17-08-2008, 16:53 Temat postu: Colt CZx po liftingu...
Przyłapano prawie odsłonięty egzemplarz Mitsubishi Colt po face lifitgu. Ponieważ raczej nikt się nie spodziewał zmodernizowanego Colta (nie było ani testów, ani spyshotów). Zdjęcia pochodzą prawdopodobnie z planu filmowego reklamy nowego Colta. Samochód, które zadebiutuje w październiku na salonie samochodowym w Paryżu, otrzyma nowe, agresywne rysy znane z modelu Lancer.
Wersje nadwoziowe pozostaną te same - 3d, 5d i CC. Nie wiadomo, jak zachowa się kombi o nazwie Plus, znane tylko w Japonii
No powiem szczerze, że mam nadzieje iż nie jest to ostateczna odsłona tego modelu...
To co ładnie wyszło w Lancerze nie koniecznie może pasować do dużo mniejszego (i bardziej vanowatego charakteru) samochodu...
Pozdroo
karolgt - 17-08-2008, 17:54
wygląda .... "pokracznie", pierwsze skojarzenie to przypomnial mi sie "maluch z maska od mercedesa", takie jakby na siłe upchnięcie przodu z Lancera do colta, a bok wygląda jak z Punto II
Robson86 - 17-08-2008, 18:07
Niestety 3eba przyznac ze umiejetnie spierniczyli ladna buzkę dotychczasowego modelu
Mam nadzieje ze to sa dopiero jakies spyshoty a nie wersja przedprodukcyjna...
Pozdroo
londolut - 17-08-2008, 18:12
Na tych zdjęciach, które wkleił Robson86 to masakra, połączenie Punto z nowym Lancerem. Stylistyka Mitsu coraz bardziej chyba schodzi na psy, z resztą jest już temat gdzie Lancer liftback jest bardzo trafnie przyrównywany do Focusa
Robson86 - 17-08-2008, 18:24
Koncept owego Lancera hatchbacka byl bardzo obiecujacy ale ksiegowi musieli go okroic Mam nadzieje ze na zywo bedzie o wiele lepiej niz na zdjeciach jest...
Ale co do colta....ehh nie wiem co powiedziec po prostu. Myslalem ze wchodzac na nowa sciezke designerska w ktorej wykreslony jest nowy Lancer reszta aut spod znaku trzech diamentow bedzie prezentowala sie rownie okazale...
Miejmy nadzieje ze nawet jesli taka wersja wejdzie do seryjnej produkcji (colt) to dla Mitsu bedzie to tylko wypadek przy pracy
Pozdroo
karolgt - 17-08-2008, 18:27
nie powinni robic tak jak Ford czy Fiat, gdzie modele roznia sie tylko wielkością (ogólnie mowiac).
a najlepiej to powinni powrócic w Colcie do wyglądu CA0
Robson86 - 17-08-2008, 18:29
karolgt napisał/a: | nie powinni robic tak jak Ford czy Fiat, gdzie modele roznia sie tylko wielkością (ogólnie mowiac). |
albo Audi ...tylko ze im to o dziwo zawsze dobrze wychodzi
karolgt napisał/a: | a najlepiej to powinni powrócic w Colcie do wyglądu CA0 |
zebys wiedzial karolgt,
Pozdroo
londolut - 18-08-2008, 11:02
karolgt napisał/a: | najlepiej to powinni powrócic w Colcie do wyglądu CA0 | Było by pięknie
Robson86 napisał/a: | karolgt napisał/a: | karolgt napisał/a:
nie powinni robic tak jak Ford czy Fiat, gdzie modele roznia sie tylko wielkością (ogólnie mowiac). | albo Audi ...tylko ze im to o dziwo zawsze dobrze wychodzi . | Nom, Niemiaszki bądź co bądź są ładne, trzeba przyznać, choć Passat Coupe to porażka - Coupe i 4D ?
michalp - 18-08-2008, 11:09
o żesz ty, jest źle... jest fatalnie... ((
A takie przyzwoite auta ostatnio im wychodziły (L200, Outek, Lancer, Grandis).
Też mam nadzieję, że to nie wersja finalna.
Robson86 - 18-08-2008, 11:17
londolut napisał/a: | Nom, Niemiaszki bądź co bądź są ładne |
Mi ogolnie bardziej podobaja sie stylistycznie auta Japonskie ...ale 3eba przyznac ze czasem uda im sie zrobic ladne auto-tym niemcom
Pozdroo
Anonymous - 18-08-2008, 11:19
Cytat: | a najlepiej to powinni powrócic w Colcie do wyglądu CA0 |
Zgadzam sie,nie dlatego że mam CA0,ale dlatego że według mnie jest to najładniejszy model Colta.CJ0 tez daje rade
Teraz te nowe auta sa jakies takie wysokie,wygladaja jak by sie miały wywrócic na zakrecie.
Anonymous - 18-08-2008, 13:53
No przeciez lancer to (kiedyś) colt z "kuprem", to chyba logiczne że muszą mieć takie same przody
A tak serio to faktycznie lipka niezła
Misiek :) - 19-08-2008, 01:20
Moi rodzice jeżdzą cz5 i... i jest praktyczny w środku... dużo miejsca i praktyczne rozwiązania. Jeździ się dopsz, pomimo, że 1,1
Ale stracił CZx tą "dusze autka miejskiego z apiracjami sportowymi" i zrobił się bardziej dla pani domu (wg mnie przynajmniej taki bardziej babski bez urazy)
A ten na fotkach... jak grande punto... tylko z mitsubishi (nie obrażając marki Mitsubishi porównaniem do fiata) niby usportowiony wan... a maska przyczepiona na siłe.
Jak w Galu i nowym Lancerze podoba mi się taka zadziorna atrapa chłodnicy to do tego colta nie pasuje.
Tu wygląda ok:
http://upload.wikimedia.o...i_silver_vr.jpg
http://www.arcon.pl/press..._evo_x_01-1.jpg
looq - 19-08-2008, 08:45
A ja tam mam nadzieje, ze to wersja finalna, będę się wtedy cieszył, że mam te ładniejszą ;P
Robson86 - 21-09-2008, 11:56
hmmm.....
wybaczcie komentowac nie bede
i ten tył a'la Hyundai Atos
Pozdroo
|
|
|