Problemy techniczne - No i stało się. Pękł pasek rozrządu.
Serek - 17-08-2008, 19:26 Temat postu: No i stało się. Pękł pasek rozrządu. Tragedia moi kochani. W trakcie spokojnej jazdy po mieście urwałem pasek rozrządu. Auto momentalnie straciło moc, zapaliła się kontrolka oleju i motor ucichł. Niestety to wynik głupoty. Zamiast go sprawdzić jeździłem beztrosko. Wymiana kosztowała by mnie 200-300 zł a tak...
Oto moje pytanie:
1. Optymistyczny wariant wg waszego doświadczenia
2. Najgorszy z możliwych.
Hubeeert - 17-08-2008, 19:32
1. Tylko zawory
2. Zawory, prowadnice, głowica, tłoki (ROMEL miał jeden naruszony, nie wymienił i w rezultacie....) poszukaj jego postów z początku Forum
Serek - 17-08-2008, 19:40 Temat postu: Misio padł na cztery łapy. Zerwany pasek rozrządu. Jak w temacie. A zatem na chwilę obecną ogłaszam, że tegoroczny zlot obejrzę...ze zdjęć. Więc postarajcie się, proszę.
Ogólnie akcja wyglądała tak:
Jadę ul. Jedności Narodowej z prędkością 40km/h. Relaksacja za kierownicą, radio gra.
Nagle błysk zapalającej się kontrolki ciśnienia oleju, silnik traci moc po czym zwalnia nie reagując na moje komendy. Auto stop. Trójkąt na jezdnię, maska w górę. Nic. Wygląda normalnie. Zdejmuję osłonę kół rozrządu - wszystko jasne. Zerwany pasek sterczy radośnie jak ogon psa. Ciemność przed oczami. Telefon do przyjaciela. Powrót do domu na holu.
Najwyraźniej siakaś klątwina wisi mi nad głową. Kolejny zlot w plecy. Nie chodzi nawet o to, że mogę się zabrać z Wami. Po prostu nie chcę. Cieszyłem się myśląc o moim Miśku tuż obok mnie. Po raz pierwszy odkąd pojechałem do Grudziądza.
Odechciewa się żyć.
Anonymous - 17-08-2008, 19:53
No to Panie lipton.Szkoda bolida
deejay - 17-08-2008, 19:59
Głowa do góry Serek , jutro zabieramy sie za serce Galusia jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to do Grudziądza Galus będzie chodził i pojedzie o własnych siłach juz ja sie o to postaram wiec jeszcze raz głowa do góry jutro będzie wszystko wiadomo
Serek - 17-08-2008, 20:00
Hubeeert napisał/a: | 1. Tylko zawory
2. Zawory, prowadnice, głowica, tłoki (ROMEL miał jeden naruszony, nie wymienił i w rezultacie....) poszukaj jego postów z początku Forum |
Chętnie, ale odkąd szukajka nie działa to nawet nie zamierzam. Zwróciłem się z tym do Deejay'a i jutro zobaczymy.
Jak chętnie mawiał mój nauczyciel od języka niemieckiego:
"Grosse katastroff monsieur Sagan"
Hubeeert - 17-08-2008, 20:12
Serek napisał/a: | ale odkąd szukajka nie działa to nawet nie zamierzam |
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=63
Juiceman - 17-08-2008, 20:42
No Serek głowa do góry Bartek Ci zrobi Gala, tylko pytanie czy będziesz w stanie mu się wypłacić za ten majstersztyk ;] ( a po za tym, na Grudziądzu mamy wizytę u Hubeeerta więc musisz być).
Będzie dobrze:)
Matejko - 17-08-2008, 22:26
tej no morda, bo ja to juz sie stesknilem
masz byc i tyle,
powodzenia jutro
Serek - 17-08-2008, 22:31
Trzymajcie kciuki. Przede wszystkim szacunek dla samego Bartka za poświęcenie. Marnuję jego prywatny czas. Mam nadzieję, że jego druga połowa mi wybaczy.
W tym tygodniu doktor deejay postawi diagnozę. Zdam relację na żywo.
kochajj - 17-08-2008, 22:37
a pasek był wymieniany????
Serek - 17-08-2008, 22:47
Nie.
deejay - 17-08-2008, 22:56
Soko spoko Serek ale jeszcze nie Dr. a druga połowa już wie ze mam jutro drugą zmianę postaram sie zrobic co w mojej mocy
Anonymous - 18-08-2008, 17:14
Uuuuu wracam z woja chciałem pytac Serka jak się diamencik sprawuje a tu zonk ;/ trzymam kciuki za całą operację ;] na pewno się powiedzie
Kmer - 18-08-2008, 21:28
Serek sorrki ale szukałem wszędzie ni nic nie znalazłem do Twojego miska,po za tym co mówiłem Ci przez fona,a o zaciski od sigmy jeszcze nie pytałem ale pamiętam,zabieraj sie ostro do roboty ze Swoim miśkiem żeby na spocik był gotowy wszystko jest do zrobienia.
|
|
|