To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Siatka na zderzak

KamilR10 - 17-08-2008, 20:18
Temat postu: Siatka na zderzak
Chciałbym umieścić w przednim zderzaku siatkę tuningową. Na allegro są tylko aluminiowe a jak wiadomo zderzak w galu jest plastikowy i tutaj rodzi się pytanie czym przymocować tą siatkę myślałem o specjalnym kleju ale nie mogę nic takiego znaleźć. Może ktoś próbował już coś takiego robić?? Będę wdzięczny za każdy pomysł. Pozdrawiam
Hubeeert - 17-08-2008, 20:39

Klej do szyb.
Przemyśl jeszcze raz tą siatkę....

KamilR10 - 17-08-2008, 20:51

wiem co masz na myśli. Ale kupiłem Gala już z siatką od poprzedniego właściciela który wyciął cały grill (boschem) :( Siatka nadaję się do wymiany ponieważ jest niejednolita połowa jest inna. Klej do szyb napewno będzie dobry??
Hubeeert - 17-08-2008, 21:17

Jest mocny, elastyczny i trwały. Kleja na niego spoilery i inne czemu nie siatkę?
Anonymous - 17-08-2008, 21:29

mozna tez skleic tzw. glutem (takie paleczki ktore sie wklada w goracy pistolet).
saphire - 18-08-2008, 11:00

Ja mam wloty zrobione siatką właśnie na czarnym kleju do szyb - trzyma solidnie.
machet - 29-03-2009, 17:28

klejem do szyb montowałem brewki , progi (uniwersalne nie mają zaczepów) , jak widać trzymają się, a mam je ponad 2 lata. Do montażu siatki wystarczy zwykły silikon
MikeSdz - 15-04-2009, 22:45

najpierw dopasuj siatkę, pozaginaj w odpowiednich miejscach zostawiając kołnierz poza obszarem gdzie chcesz ją mieć, w miejscach w których chcesz mocować polecam moją sprawdzoną metodę

1. bierzesz lutownice transformatorową i podtapiasz nią plastik, żeby był chropowaty
2. grzejesz pistolet do kleju na gorąco (długie walcowate topiki)
3. polewasz gorącym plastikiem przez siatkę na miejsca schropowacone lutownicą
4. przytrzymujesz każde miejsce, dociskasz około 30sek-1min po zgrzaniu i gotowe.

tak zrobić w każdym miejscu, jutro jak bedzie widno zrobie fotkę z mojej atrapy i tu zapodam.

zderzak... wg mnie trochę wieśniacko, ale o gustach się nie dyskutuje.
ładnie wyglądają usiatkowane małe elementy, i nie chrom, tylko alu, nie rzuca się w oczy tak mocno