To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Antena radia

dariolee - 18-08-2008, 15:06
Temat postu: Antena radia
Antena do radia jest elektryczna ? Dodam ze jest metalowa i skladana ale czy trzeba ja ciagle recznie rozkladac i skladac ?
wichura1 - 18-08-2008, 15:10

Jeżeli jest po lewej stronie z przodu w słupku, jest ręczna. Jeżeli jest po prawej stronie z tyłu w błotniku, jest automatyczna włączająca się po uruchamieniu radia.
dariolee - 18-08-2008, 15:17

Z tylu mam czyli elektryka padla. Coz narazie trzeba bedzie manualnie wyciagac.
Chooper - 18-08-2008, 16:59

sprawdź za radiem, czy w ogóle jest podłączone zasilanie do anteny (różowy kabel we wtyczce)
Anonymous - 18-08-2008, 18:28

wichura1 napisał/a:
Jeżeli jest po lewej stronie z przodu w słupku, jest ręczna

A ja mam antenę w prawym przednim słupku i też jest ręczna :lol: .
Nawet ją widać na fotce poniżej ;) .

wichura1 - 18-08-2008, 20:55

Tak w słupku jest ręczna, ale u ciebie to bezsens, bo jak ją wyjmiesz w czasie jazdy? Masz angola ze zmienioną grodzią silnika? Sprawdź VIN według servicemanuala.

edit: chociaż numer jest na grodzi, a tę masz pewnie od wersji LH

Anonymous - 18-08-2008, 21:56

wichura1 napisał/a:
Tak w słupku jest ręczna, ale u ciebie to bezsens, bo jak ją wyjmiesz w czasie jazdy? Masz angola ze zmienioną grodzią silnika? Sprawdź VIN według servicemanuala.

edit: chociaż numer jest na grodzi, a tę masz pewnie od wersji LH

Rozbawiłeś mnie maksymalnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnią czynnością w czasie jazdy o jakiej bym pomyślał jest wyjmowanie anteny ze słupka i to obojętnie czy z prawego czy lewego :lol: .
VIN jest zgodny z salonowymi dokumentami, servicemanualem i rzeczywistością, Ot taka ciekawostka - antena w prawym słupku i tyle.

Chooper - 18-08-2008, 23:42

Carrix napisał/a:
VIN jest zgodny z salonowymi dokumentami, servicemanualem i rzeczywistością, Ot taka ciekawostka - antena w prawym słupku i tyle.

auto po dachowaniu i ma nowy dach z anglika :D

wichura1 - 19-08-2008, 00:07

Carrix napisał/a:

Rozbawiłeś mnie maksymalnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnią czynnością w czasie jazdy o jakiej bym pomyślał jest wyjmowanie anteny ze słupka i to obojętnie czy z prawego czy lewego :lol: ....

Nie mówię o tym żebyś wyciągał, kiedy pojazd się toczy, ale jak zapomnisz wyciągnąć, musisz wyjść ze samochodu obejść go i wyciągnąć, ja otwieram szybę i wysuwam antenę nie wstając z fotela. Nie przypominam sobie, żeby jakiekolwiek Mitsubishi LH mające antenę w słupku miało ją po stronie pasażera.

TESTER - 19-08-2008, 07:12

Co do elektryki to sprawdź za radiem i przy antenie, czy kabelki nie są odłączone. Można też silnik na krótko podłączyć by sprawdzić czy nie jest spalony. A jeśli działa a nie wychodzi antenka to znaczy się żyłka która ją wysuwa się zerwała. Idzie to naprawić po rozebraniu obudowy lub, co wcale nie jest takie drogie, zakupić nową; ot choćby taką ...
http://www.allegro.pl/ite...yczna_nowa.html

Anonymous - 23-08-2008, 17:43

U mnie problem z anteną polega na tym, że po włączeniu radia wysuwa się tylko ok. 4 cm i po wyłączeniu chowa sie tyle samo. Ktos wie co sie mogło stać?
mlun - 26-08-2008, 10:50

Zapewne brudna antena, bądź pozostaje gorszy wariant gdzieś pogięta(ale to raczje odnośnie tego że się nie chowa).
MAłY - 26-08-2008, 19:55

dariolee napisał/a:
trzeba ja ciagle recznie rozkladac i skladac ?

jesli wina lezy po stronie elektryki to napewno dodatkowo masz uszkodzoną linke w antenie.bo jakby była cała to ręcznie anteny byś nie wyciągnął