Tuning - tuning hamulców z bębnowych na tarczowe - outlander
kordiank2 - 19-08-2008, 15:58 Temat postu: tuning hamulców z bębnowych na tarczowe - outlander może ktoś przerabiał temat wymiany tylnych bębnów/szczęk na tarcze/zaciski. ot taki kaprys przed zimą mi się marzy. zauważyłem, że rozmiarem sigmowe by podeszły - takie typowe dla miśków rozwiązanie z bębnem od ręcznego w środku tarczy...
świadom jestem dodatkowej przy tej przeróbce walki z piastami. ale może czekają mnie inne niespodzianki. zacznę od poszukiwań wśród części używanych do outka.
myślę, że pomysł z rozpoczęciem tuningu od tej strony jest niezły - najpierw bezpieczeństwo, potem osiągi.
Matejko - 19-08-2008, 16:09
a w euro jakie byly hamulce?
dzwon do jackiego on pewnie ogarnia temat i powie co i jak - bo pewnie euro wersje wszystkie mialy tarcze, a watpie zeby tu i tu sie roznily piasty - jak w cari, wszystko to samo tyle ze jedna ma tarcze druga bebny
kordiank2 - 19-08-2008, 17:56
pewnie masz rację, ale muszę, z wiadomych względów, najpierw rozpracować temat teoretycznie. a jak na złość nigdzie żadnych pdfów ze schematami outka 1. chciałbym uniknąć niespodzianek pt.: wymiana całego tylnego zawieszenia więc pytam, bo miałem już parę klocków z rozgryzieniem elektryki - od włacznika do tylnego przeciwmgielnego na przykład. z tym, że tutaj nie poniosłem większych kosztów poza czasem na dyndanie z miernikiem po kostkach
|
|
|