To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] brak podgrzewania tylnej szyby

kristoov - 19-08-2008, 20:53
Temat postu: [CA1A 1.3] brak podgrzewania tylnej szyby
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że nie działa mi podgrzewanie tylnej szyby. Czy ktoś z Was miał już do czynienia z takim problemem? Od czego zacząc? Dzieki i pozdrawiam.

Anonymous - 19-08-2008, 21:04

Ja mam troche inny problem,mam przerwane sciezki,ale jest do tego klej.
Tobie moge poradzic sprawdzenie bezpiecznika,podłaczenia przewodów przy szybie,czy nie jest własnie tam cos przerwane.
Bardziej fachowo wypowiedza sie pewnie zaraz eksperci.

Misiek :) - 19-08-2008, 22:15

Ja mam oderwaną końcówke od szyby, to znaczy że jest kabelek biegnący do szyby z klapy bagażnika z taką końcówką, i ona odpadła od szyby
Jak to wczepić. Czy klej, jak tak to jaki, czy lutować??
Jeśli nie wiadomo o czym mówie (nie wiem jak opisać), jutro wrzuce fotki

Anonymous - 19-08-2008, 22:27

Jak została ci cyna na szybie to przylutować.Jak nie to klej termoprzewodzący.
u157 - 19-08-2008, 22:52

Jeśli styki przy szybie są OK - to na początek do sprawdzenia bezpieczniki a następnie włącznik. Powodzenia. :finga:
Misiek :) - 20-08-2008, 09:59

adamovicius, Wielkie dzięki, tylko teraz szukać kogoś z lutownicą...:)
kristoov - 25-08-2008, 21:14

No wiec spradziłem bezpiecznik i jest ok.... faktem jest ze na szybie mam przerwane scieżki. Odpiąłem oba kabelki i podłączyłem pod nią zarówkę i nic, na wszelki wypadek podpiąłem kabelkami od colta do innej szybi i też nic:( Ostanio wymieniałem zarówki w włączniku i nie zauważyłem zeby było coś z nim nie tak, więc myślę że może się gdzieś kabelek przerwał...Co o tym sądzicie? Macie jeszcze jakieś pomysły?
Pzdr.

maciej 63 - 25-08-2008, 21:44

w moim miałem przerwane przewody w okolicy gumowej osłony -przepuscie pomiędzy klapą a dachem posłuchaj czy po przyciśnięciu przycisku włącznika podgrzewania słychać
załączający się przekażnik

kristoov - 27-08-2008, 20:37

...no własnie oprócz odgłosu przycisku nie słyszę żeby sie przekaźnik załączał,,,,w weekend bede drążył temat.....jak rozwiążę problem to się podzielę wiedzą:)))
pzdr