To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Oryginalne głośniki-jakie?

Anonymous - 20-08-2008, 23:42
Temat postu: Oryginalne głośniki-jakie?
witam i odrazu sie usprawiedliwiam ,wiem ze powinienem na forum car audio ,ale wiem tez,ze to forum przeglada wiecej osob. mam pytanko. Przymierzam sie do kupna radia bo nie mam wogole i chcialbym wiedziec jakie glosniki montowali w galantach wersja GLS 2.0 98 rok.moze ktos wie jakiej firmy i jak to gra???????????????pozdrawiam.
seir - 20-08-2008, 23:58

Modelu dokładnie nie podam, ale ostatnio zakupiłem Carion'a DB288 i jestem bardzo zadowolony z jakości i radia i głośników...
kungfumiszcz - 21-08-2008, 10:59

fabryczne glosniki graja dobrze, nie trzeszcza, nie powoduja drgania plastikow. nazwy firmy nie pamietam, ale jak nie chcesz ich wmieniac, to z radiem ze sredniej polki bedziesz zadowolony. wytrzymuja glosny i drapiezny hardcore, ale rowine dobrze brzmi na nich grechuta 8)
Zhan - 22-08-2008, 20:51

ja mam rocznik 99 ale glosniki sa marki mitsubishi
Anonymous - 23-08-2008, 10:50

tak jak mowicie graja ok.mi akurat w zupełności to wystarczy.kupilem radio pioneer(300 pln) i smiga jak nalezy.nie ma sie co czepiac.pozdro
Anonymous - 23-08-2008, 18:08

Witam posiadam Miska juz ponad polroku samochodzik super,jednak co do audio nie jestem zachwycony- chce wymienic wszystko z tym zwiazane. Moje pytanie to czy jest duzo meczenia sie z rozbieraniem drzwi ? wiem ze mozna oddac firmie kupic u niej sprzet i zrobia, ale jednak lubie kiedy robie takie rzeczy sam. Jesli ktos moze cos podpowiedziec bede wdzieczny.
Pozdrawiam

seba77 - 24-08-2008, 15:24

Dokladnie tak graja przyzwoicie ,dolozylem tylko glosnik basowy i radyjko pioneer deh-80mp i naprawde daje rade :)
Anonymous - 09-09-2008, 01:20

Trche pozno ale lepiej chyba niz wcale. Z rozbiorka drzwi nie ma problemow, odkrecic 3 srubki mniejsze te z kapturkami, do tego 2 wieksze sruby jedna pod klamka druga pod zaslepka przy uchwycie w boczku. Wyciagnac plastik spod klamki. Potem wciskacz lape na samym dole pod boczek i silowo troche trzeba zeby zatrzaski pusily. Jezdziesz od dolu na prawo, potem na lewo i voila. Odpiac przewody od elektryki szyby jeszcze.
Od kierowcy mocna jeszcze wczesniej wyciagnac panel sterujacy szybami, troche sily trzeba uzyc, uwazac na kable, trzeba je odlaczyc.
z wymiana glosnikow rowniez nie ma problemu, drzwi glebokie, glosniki mocowane do blachy przez plastikowa taka niby obudowe. Te ktore tam siedza maja bodaj 15W mocy. Wiec nie ma co oczekiwac dynamiki przy wiekszych glosniosciach ale do sluchania radia znosne. I diabli wiedza kto je robi, u mnie na nich byla naklejka i znaczek mitsubishi na tweeterach.

tommyc1 - 09-09-2008, 09:08

bardzo prawdopodobne, ze glosniki firmy Mitsubishi tam sa, bo przec iez Mitsu nie tylko samochody robi, to wielki koncern, ktory rowniez wytwarza mase sprzetu RTV (z tv tej marki spotykalem sie wielokrotnie)
tomekrvf - 10-09-2008, 21:01

Jesli nie wyrzuciłem oryginalnych głośników na śmietnik, to sprawdzę czy jest na nich nazwa producenta
spown - 10-09-2008, 21:44

tomekrvf napisał/a:
Jesli nie wyrzuciłem oryginalnych głośników na śmietnik, to sprawdzę czy jest na nich nazwa producenta

Jeśli nie wyrzuciłeś tych przy lusterkach to chętnie bym odkupił stronę kierowcy :)

tomekrvf - 10-09-2008, 21:46

spown napisał/a:
Jeśli nie wyrzuciłeś tych przy lusterkach to chętnie bym odkupił stronę kierowcy

Te akurat są dobre i je zostawiłem :D