Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Naprawa pod¶wietlenia konsoli
matezoma - 25-08-2008, 20:51 Temat postu: [Cari 1.6] Naprawa pod¶wietlenia konsoli Witam,
Padło mi pod¶wietlenie konsoli ¶rodkowej ,a dokładniej przycisku od klimy i zegarka. Ma kto¶ może jaki¶ manual jak się dobrać do żaróweczek w konsoli ?Bo nie mam pojęcia jak rozebrać tę deskę.
siwek - 25-08-2008, 20:56
tu masz dokładnie ze zdjęciami jak to zrobić
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=15921
Kylek - 25-08-2008, 21:44
Dodam tylko, że nie ma tam informacji, jak się dostać do pod¶wietlenia przycisku od klimy. Czyżby trzeba rozkładać na czynniki pierwsze cały przycisk? Wymieniłem żarówki w konsoli, ale klima została bez pod¶wietlenia, bo nie wiem, jak się dobrać do tego przycisku...
matezoma - 25-08-2008, 22:05
A może wystarczy np. ¶rubokrętem podważyć przycisk od klimy i tym sposobem dobrać się do flaków? Strach ryzykować bo nie wiadomo co się wyrwie ;p W Astrze pod¶wietlenie guzików to było na zasadzie plug'n'play, ale tu to kij wie
Matejko - 25-08-2008, 22:32
musisz rozebrac reszte konsoli i pozniej wyciagnac przycisk, sciagnac element wlaczajacy i tam masz diody, lutownica w reke i wyciagasz, sprawdz tylko czy dobrze umiesciles nowa diode
matezoma - 25-08-2008, 22:35
Kurczę, miałem nadzieję, że da się to załatwić jako¶ mniej inwazyjnie:) Ale dzięki wszystkim z pomoc.
|
|
|