To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] zobaczmy co mozemy zrobic

Anonymous - 28-08-2008, 22:31
Temat postu: [CAxA] zobaczmy co mozemy zrobic
a czy ktos juz wpadl na pomysl zeby wstawic 4G63T do colcika i zrobic go awd,aja wpadlem.powiedzcie mi jak wstawic zdjecia na forum to wam pokaze.
mkm - 28-08-2008, 23:28
Temat postu: Re: zobaczmy co mozemy zrobic
4g63colt napisał/a:
powiedzcie mi jak wstawic zdjecia na forum

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=9261

Misiek :) - 29-08-2008, 10:22

też o tym myślałem, ale podobno w polsce trudno o części do AWD:(
Pozatym mnie budżet ogranicza:(
A samemu bym nie dał rady... A robocizna kosztuje dużo.
gdzieś na mitsumaniaki był link na YouTube na filmik jak CJ0 "EVO" 4G63 AWD śmigał.
Nawiasem mówiąc autko okolice tony, powyżej 200KM i do tego odpowiednie przeróbki zawieszenia, hamulców, napęd... i by lancer EVO miał kłopoty:PP

Anonymous - 29-08-2008, 20:00
Temat postu: zobaczmy co mozemy zrobic
O.K do tej pory mamy
1G motor
2G awd czyli skrzynie tylny naped i połoski
AEM ECU
wielkie turbo plus intercooler
duze wtryski
wydech Apexi do 2G
dekompresor waste gate itak dalej
na ecu haltech pociagnoł 309 koni na kołach z cieknacym dekompresorem na fabrycznych wałkach rozrzadu i kiepskim intercoolerem.
Zobaczymy jakn pojdzie tym razem.

czarnuch23 - 29-08-2008, 21:18

czy ty juz masz to wstawione w colta/? czy dopiero masz komponenty i chcesz robic mocne 4x4 w malej budzie?
Ciezko mi sobie wyobrazic 4x4 w colcie z moca ponad 300km.
jesli budowales go nabazie zwyklego colta musiales naprawde sie narzezbuc z tylnim zawiasem i buda (brak miejsca na tylni naped)....
Pokaz jakies foty jelsi to juz jest auto na kolach.. jestem bardzo ciekawy bo sam w planach mam budowe potworka ale na FWD tylko ja nie przekrocze 200KM...

Anonymous - 29-08-2008, 21:31
silniczek siedzi w autku tylko czekam na poduszke silnika od EVOIII od strony rozrzadu i bedzie gotowe,co do tylnego zawieszenia to zaden problem czesci od evo 3 pasuja jak ulał,z tyłu bedzie troszke ciecia ale minimum niedługo porobie zdjecia i wrzuce je na forum

[ Dodano: 29-08-2008, 21:34 ]

czarnuch23 - 29-08-2008, 21:39

a jak sobie radzisz ze wspolosiowoscia silnika ? ten silnik jest ciutke wiekszy niz 4g92. wystarczy pare milimetrow rozminiecia sie z osia samochodu i bedzies zmial 4x4 ktore bedzie ci jezdzilo bokiem albo urywalo polosie.. nie wiem ktora opcja lepsza....
Czekam na wyniki moze w przyszlym roku dam rade finansowo pociagnac swoj projekt to bedziemy mogli sie wymienic doswiadczeniami...

Anonymous - 29-08-2008, 22:02
10 mm nie robi roznicy,lancer evo III ma ten sam rozstaw osi takze wszystko gra
czarnuch23 - 29-08-2008, 22:15

projekt nie banalny. Mam nadzieje ze nie polegniesz przy przerobce tylu auta (bo bazujesz na fwd z tego co zrozumialem a tam jest wiele roznic jesli chodzi o budowe AWD colta.... podloga i zawias to poczatek pozniej zbiornik itd... ja pozostaje przy fwd pomimo ze sinik ktory chcialbym wstawic byl na stale z 4x4.... ale za duzo ciecia podlogi i nie chce miec problemow z samochodem ktory zostawia 4 slady....
Anonymous - 29-08-2008, 22:22
to jak bedziesz chciał kupic szpere to daj znac sprubujemy sciagnac cos bez cła bo problemy z trakcja bedziesz miał duuuuuze.
czarnuch23 - 29-08-2008, 22:29

silnik jaki chce wsadzic ma seryjnie 195 KM tak wiec mysle ze spokojnie na przedniej osi tyle jeszcze zniose... skoro seryjnie colty wychodzily 175 KM to 20 koni mi wielkiej roznicy nie zrobi... zawias twardszy rozparty gora i dolem a tyl dodatkowy drazek stabilizacyjny i tez rozparcie gora..... ale w tej chwili musialem odwolac paczke bo kasa poszla na lakier....
Misiek :) - 29-08-2008, 22:51

Popieram 4g63colt, jak nie dasz szerokich kapci to lepiej ruszaj z 2 biegu:PP
Jak robisz moc pomyśl najpierw jak to zatrzymać, potem jak przenieść moc na asfalt a na końcu podnieś moc.

czarnuch23 - 30-08-2008, 00:51

Jezdze na 195/50 na 15 i mysle ze jak bedzie zamalo zmienie na szersze ale opony maja spory potencjal... trakcja bedzie wynikiem zmiany zawiasu.... ciezko jest przewidziec efekty.
Jak bedzie malo to bede myslal o zmianach kol.

Anonymous - 30-08-2008, 08:07
a to co bedzie chamowac,zaciski dwutłoczkowe i 13 cali tarcze
Serek - 30-08-2008, 15:36
Temat postu: Re: zobaczmy co mozemy zrobic
4g63colt napisał/a:
a to co bedzie chamowac,zaciski dwutłoczkowe i 13 cali tarcze

13 cali? Jakiej średnicy są te tarcze w mm?