To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Ogólne - Potrzebuję dostać się do zegarów, w moim 3000GT, może ktoś..

timek - 03-09-2008, 20:20
Temat postu: Potrzebuję dostać się do zegarów, w moim 3000GT, może ktoś..
Witam, mam 3000GT z 93 roku, od lipca ubiegłego roku i ciągle coś grzebię, no ale już chodzi:)
Potrzebuję się dostać do deski rozdzielczej i wymienić zegary z mil na km, może ktoś już wymieniał i chciałby mi pomóc ?, jak to się demontuje?, pytam żeby nie wyważać otwartych dżwi. Ktoś może już wymieniał tarczki?

Anonymous - 05-09-2008, 10:11

Ja wymienialem,kupa chlopie roboty i patrzac na to dzisiaj nie robil bym tego po raz drugi. Wymienialem tak samo z mil na km,jezeli chodzi o zegary glowne to bez wiekszych problemow lecz schody zaczynaja sie przy dodatkowych.Kierownica,cala deska rozdzielcza musi byc zdemontowana bo inaczej nie ma szans na odkrecenie ich,srubeczek jes poutykanych nawet nie wiadomo gdzie ,w tak chu.... miejscach ze szok,po drugie najwazniejsze ,kiedy juz sie ucieszysz ze wszystko pozakladales i zmontowales do kupy zapraszam do elektryka w celu wyregulowania zegarow,po wlaczeniu zaplony gdy silnik nie pracuje wskazowa poszla na 4tys.obrotow a licznik pokazal odrazu ze 40km/h,efekt zdjecia wskazowek.
timek - 04-01-2009, 14:58

Dzięki, chwilę mnie tu nie było. Dziękuję za odpowiedź i wskazówki. Wymieniłem całą tabliczkę za kierownicą z powodzeniem i zamin zdjąłem wskazówki ustaliłem icg położenie. W zasadzie bez problemów większych. Sciągałem dwa razy ponieważ od obrotomierza wskazówkę przygiąłem i od 2500 do 4000 przeskakiwała jak chciała. Raz wolno, raz szybko.
Przy drugim ściąganiu bez problemów i w godzinkę. Jednak do bocznych zegarów nie miałem natchnienia. Myślę że jak nabiorę ochoty to i wygrzebie tą deskę i zrobię wymianę pozostałych trzech tarczek:)
Pozdrawiam