To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Czujnik położenia wałka rozrządu pilnie potrzebny

pic11 - 04-09-2008, 22:42
Temat postu: [Cari 1.8] Czujnik położenia wałka rozrządu pilnie potrzebny
witam , wie ktoś może gdzie znajde ( szukałem no i nie wiem czy to jest to , zaraz za aparatem zapłonowym w strasznie niedostepnym miejscu chyba pod jakąś gumą ) " Czujnik położenia wałka rozrządu " w mojej cari 1.8 16v 96' ( nie GDI ) musze sprawdzić symbol jakiś tam , aby podać w sklepie czy w serwisie bo na allegro nic takiego nie ma , jest jakiś do DiD ale to pewnie nie to samo , może ktoś ma z forumowiczów coś takiego było by zajexxxxie jak by ktoś to miał za jakieś normalne pieniądze , nawet nie wiem ile chcą za nowe . U mnie w mieście ( Lębork ) nawet nie wiedzą co to jest , i jak tu robić jakieś zakupy hehe . pozdr
Matejko - 04-09-2008, 22:58

to tak
chodzi ci o czujnik ktory jest na skrzyni biegow czy ten ktory jest w aparacie zaplonowym??ktory rozumiem ze masz - bo nie masz fajkocewek??

pic11 - 04-09-2008, 23:05

Matejko napisał/a:
jest na skrzyni biegow czy ten ktory jest w aparacie zaplonowym??

nie mam fajkocewek , po prostu wyskakuje mi co chwile błąd , kontrolka silnika sie świeci , jest to błąd sondy lambda i Czujnika położenia wałka rozrządu , sonde juz kupilem na allegro NTK NGK teraz został mi jeszcze ten czujnik , no i tyle sie tylko dowiedziałem że jest on gdzieś na głowicy po odwrotnej stronie od pasków ...

Matejko - 04-09-2008, 23:11

to taki czarny prostopadloscian przymocowany do skrzyni biegow po tej stronie co napisales
zapytaj tutaj

pic11 - 04-09-2008, 23:15

Matejko napisał/a:
przymocowany do skrzyni biegow

na skrzyni biegów :shock: no to jestem naprawde w szoku bo wałek rozrządu jest wysoko przy klawiaturze :? . . . nigdy bym nie znalazł hehe

Matejko - 04-09-2008, 23:22

jutro moge ci fote strzelic gdzie on sie znajduje :)
pic11 - 05-09-2008, 00:12

Matejko napisał/a:
jutro moge ci fote strzelic gdzie on sie znajduje

ooooo był bym bardzo wdzięczny za fotke jak możesz to wstam bo naprawde nie mam zielonego pojecia gdzie to ustrojstwo sie znajduje

Matejko - 05-09-2008, 10:08

czekaj czekaj, bo mi chyba tez ktos zle wytlumaczyl mam fote ale nabralem watpliwosci ktore to czujnik jak potwierdze to wkleje :)
Matejko - 05-09-2008, 17:07

nr 1 tam jest przykrecony czujnik polozenia walka, ciagle jeszcze probuje dojsc co to jest nr 2

pic11 - 05-09-2008, 17:39

Matejko napisał/a:
nr 1 tam jest przykrecony czujnik polozenia walka, ciagle jeszcze probuje dojsc co to jest nr 2

dzięki wielkie ..... ;-) ide szukać , jak znajde to sie odezwe , narazie dzięki hehe

[ Dodano: 06-09-2008, 00:24 ]
Matejko napisał/a:

no niestety u mnie jest w tym miejscu aparat zapłonowy :( ale dziś wymieniłem sonde lambda i odziwo po sprawdzeniu jeszcze raz błędów wszystko jest 100% oki :shock: dla mnie super tylko dlaczego po wymianie sondy znikł błąd czujnika wałka ???????