To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - CZYSZCZENIE WTRYSKU GDI

Anonymous - 12-05-2006, 12:27
Temat postu: CZYSZCZENIE WTRYSKU GDI
Co Wy na to? Na czym właściwie polega ten zabieg i gdzie go można wykonać w dolnośląskim? Słyszałem jakies niesprawdzone pogłoski o ultradżwiękach....
:mrgreen:
GDI zbiera syf na wtrysku od paliw różnej maści i dlatego mogą wystąpić takie problemy jak skoki mocy, falowanie obrotów , etc. Szczególnie jak się jeździ na czymś innym niż 10W30 a biorąc pod uwagę że to cudo produkują dopiero od 5 lat, podejzewam ze każda starsza Cari GDI ma z tym problem.
Sam się z tym pałuję od czasu kupna GDI kilka miechów temu... mechanicy nieprzychylnie patrzą na demontaż kolektora.

Bartek - 12-05-2006, 12:43

Myślisz o wtryskiwaczach czy o dolocie?

Demontaż i montaż kolektora to nie problem - zajmuje mi ok. godziny, ale Mitsu ma maszyne do czyszczenia dolotu bez demontażu - zapytaj w ASO....

Anonymous - 12-05-2006, 13:47

o wszystkim :D . nie wiem co jest brudne. o tej magicznej machinie ASO krążą we wrocławski ASV Leader chyba tylko legendy... Coś tam niby o tym wiedzą ale niewiele, może ktoś wie o tym urzadzeniu coś więcej i gdzie to można wyprbować ofcourse...

[ Dodano: 19-05-2006, 09:13 ]
NO PROSZĘ, ŚMIAŁO, NIE KRĘPOWAĆ SIĘ :D . KTOKOLWIEK WIE GDZIE W DOLNOŚLĄSKIM JEST MASZYNA DO ULTRADZWIĘKOWEGO CZYSZCZENIA WTRYSKU?

Anonymous - 22-05-2006, 23:41

hej.
nie slyszalem o ultradzwiekowym czyszczeniu ale mi zaproponowali wyczyszczenie wtryskiwaczy specjalnym plynem (koszt ok 18zl)-jezeli sie to robi samemu to trzeba bardzo uwazac bo na wtryskiwaczu sa delikatne oringi i przy zdejmowaniu wtryskiwaczy mozna je uszkodzic polecili mi rowniez wyczyszczenie przepustnicy (bendzinką) :P

ROMEL - 26-05-2006, 13:58

Gutier...

heh - mówisz i masz - STRZELIN - BOSCH service

Jedź - chciej rozmawiac z Grześkiem (taki koles z Kucykiem - SZWAGIER :lol: i powiedz że jesteś ode mnie :mrgreen: ...

Jak coś to na PW...

Pozdro