Carisma - Techniczne - CZYSZCZENIE WTRYSKU GDI
Anonymous - 12-05-2006, 12:27 Temat postu: CZYSZCZENIE WTRYSKU GDI Co Wy na to? Na czym właściwie polega ten zabieg i gdzie go można wykonać w dolnośląskim? Słyszałem jakies niesprawdzone pogłoski o ultradżwiękach....
GDI zbiera syf na wtrysku od paliw różnej maści i dlatego mogą wystąpić takie problemy jak skoki mocy, falowanie obrotów , etc. Szczególnie jak się jeździ na czymś innym niż 10W30 a biorąc pod uwagę że to cudo produkują dopiero od 5 lat, podejzewam ze każda starsza Cari GDI ma z tym problem.
Sam się z tym pałuję od czasu kupna GDI kilka miechów temu... mechanicy nieprzychylnie patrzą na demontaż kolektora.
Bartek - 12-05-2006, 12:43
Myślisz o wtryskiwaczach czy o dolocie?
Demontaż i montaż kolektora to nie problem - zajmuje mi ok. godziny, ale Mitsu ma maszyne do czyszczenia dolotu bez demontażu - zapytaj w ASO....
Anonymous - 12-05-2006, 13:47
o wszystkim . nie wiem co jest brudne. o tej magicznej machinie ASO krążą we wrocławski ASV Leader chyba tylko legendy... Coś tam niby o tym wiedzą ale niewiele, może ktoś wie o tym urzadzeniu coś więcej i gdzie to można wyprbować ofcourse...
[ Dodano: 19-05-2006, 09:13 ]
NO PROSZĘ, ŚMIAŁO, NIE KRĘPOWAĆ SIĘ . KTOKOLWIEK WIE GDZIE W DOLNOŚLĄSKIM JEST MASZYNA DO ULTRADZWIĘKOWEGO CZYSZCZENIA WTRYSKU?
Anonymous - 22-05-2006, 23:41
hej.
nie slyszalem o ultradzwiekowym czyszczeniu ale mi zaproponowali wyczyszczenie wtryskiwaczy specjalnym plynem (koszt ok 18zl)-jezeli sie to robi samemu to trzeba bardzo uwazac bo na wtryskiwaczu sa delikatne oringi i przy zdejmowaniu wtryskiwaczy mozna je uszkodzic polecili mi rowniez wyczyszczenie przepustnicy (bendzinką)
ROMEL - 26-05-2006, 13:58
Gutier...
heh - mówisz i masz - STRZELIN - BOSCH service
Jedź - chciej rozmawiac z Grześkiem (taki koles z Kucykiem - SZWAGIER i powiedz że jesteś ode mnie ...
Jak coś to na PW...
Pozdro
|
|
|