To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Immobiliser

kulson84 - 07-09-2008, 13:58
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Immobiliser

Witam ostatnio zgubiłem jedyny kluczyk do Carismy 1,8 GDI i mam trochę lipe teraz. Bylem u speców i dorobili mi kluczyk na podstawie wkładki ale jest problem z immobiliserem. Byli na serwisie z tym autem i serwis sobie nie poradził bo powiedzieli że nie mogą się połączyć z komputerem bo podobno ktoś już majstrował przy tym komputerze. Wyskakuje im jakiś błąd. Macie jakieś rozwiązanie na usunięcie tego immo, albo w jakiś inny sposób go obejść??

Anonymous - 07-09-2008, 14:45

chyba nie sądzisz ze ktos ci napisze jak włamac sie do cari skoro serwis Mitsubishi nie potrafi pomóc :wink:
saphire - 07-09-2008, 16:03

Nie mogą połączyć się z kompem bo nie masz kluczyka z poprawnym kodem immo. To samo widziałem w galancie gdzie w dorabianym kluczyku padł kod - także nie mogłem się podpiąć do jego kompa a zwracany kod błędu to właśnie błąd komunikacji ECU - immobiliser btw. a gdzie masz drugi kluczyk?
kulson84 - 08-09-2008, 00:57
Temat postu: Immobiliser
Kupiłem auto w kwietniu sprowadzone z Holandii z jednym kluczykiem i nie dorobiłem zapasówki. Auto stoi mi pod blokiem i nic z nim nie mogę teraz zrobić. To co teraz mam go sprzedać na części?? Głupia opcja.
saphire - 08-09-2008, 07:19
Temat postu: Re: Immobiliser
kulson84 napisał/a:
Kupiłem auto w kwietniu sprowadzone z Holandii z jednym kluczykiem i nie dorobiłem zapasówki.

No to masz big problem. IMHO skroją cię w ASO nielicho bo pewnie będą chcieli wymienić ci immobiliser z kluczykami a to trzeba jeszcze zaprogramować w ECU. Moim zdaniem tanio nie będzie.

kozuch2 - 08-09-2008, 12:17

witam, a moze niech spróbuje inaczej zrobic,szczerze to taniej wychodzi kupic na allero czy gdzies tam komputer ze stacyjką i 2 kluczykami, mój znajomy tak kiedys zrobił jak zgubił jedyny klucz, koszt napewno o wiele mniejszy
kulson84 - 08-09-2008, 14:05

widziałem na allegro za 590zł wszystko ale jest problem bo jak ja to kupie a coś się będzie nie zgadzało to sześć stów wyrzucę w błoto.
kozuch2 - 09-09-2008, 16:48

to duzo ktos woła,kumpel kupywał kiedys za 200 zł, no i musiał jescze soboie zamki zrobic, pilnik i piłowanie w zamkach zeby kluczyk pasował do reszty drzwi
Anonymous - 09-09-2008, 17:28

też kupując z holandii dostałem 1 kluczyk,
od razu dorobiłem 2 szt na zapas 120 zł/szt

przykra sprawa ale masz nauczkę, bo zamiast zaoszczędzić to dopiero będa wydatki,
unieruchomienie auta , problemy itd

trzeba poszukać firm tuningowych lub ASO
gdzie potrafia od nowa zaprogramować ECU/IMMO pod nowy kluczyk

jak nie to do wymiany: stacyjka, kluczyki, komputer ecu, ewentualnie zamki
oraz główny moduł immo,
nie wiem jakie są rozwiązania w GDI
ale w 1.6 jest to cartronic bosch

kulson84 - 16-09-2008, 19:15
Temat postu: immo
już po kłopocie. dałem do dobrego elektryka i zrobił mi to w 5 godzin. krzyknął sobie za to 300zł i ogółem wyszło mi 600zł. ale tak jak leser napisał mam nauczkę na przyszłość i za własną głupotę trzeba płacić. pozdrawiam wszystkich.