To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - A może jeden z tych dwóch?

staniek - 07-09-2008, 16:48
Temat postu: A może jeden z tych dwóch?
Co sądzicie?

http://suchen.mobile.de/f...tml?id=73857352

http://suchen.mobile.de/f...tml?id=73438553

Pozdr,
PS

Anonymous - 07-09-2008, 19:44

Strasznie drogo wyjdzie zakup.
staniek - 08-09-2008, 18:28

Niestety, ostatecznie pewnie około 27 000. To jednak troche daje do myślenia... skąd ma rodzimym rynku tyle 'cudnych' galantów w super stanie - silniki 2.5 (akcyza +10%), skóra, automat... czasami jeszcze gaz a to wszystko taniej! Oczywiście sprowadzone z Niemiec tydzień/dwa temu. Ja przeglądam dość długo i nic takiego jakoś mi się nie trafia. Pewnie pierdoła jestem, albo filtruję powypadkowe ;)

Pozdr,
PS

macia - 08-09-2008, 21:03

Niestety koledzy, cudów nie ma. Za dobre auto z małym przebiegiem, od pierwszego właściciela i serwisowane trzeba zapłacić. A o handlarzy się nie martwcie - oni zawsze mają "okazje" do sprzedania, dojścia do tanich ofert i rabaty 50% :lol: Tylko później wychodzą kwiaty z tych samochodów :lol:
Owczar - 09-09-2008, 09:27

Ja też się zastanawiałem skąd oni biorą takie tanie auta... Sam szukałem na mobile.de i nic ciekawego tam nie było, ceny porównywalne lub większe do tych w Polsce. Fakt, faktem, że jak ktoś sprzedaje auto które ma 300tys km to daje sporo niższą cenę, a na takie auta polują niektórzy handlarze. Potem je odmładzają i sprzedają jako igły ;D Mój brat ostatnio naprawiał takiego golfa IV igłę... miał mieć 150 tys, ale okazało się, że silnik przeszedł już jeden gruntowny remont. Mało tego, auto zostało "przerobione" z 90KM na 110KM, ale tylko optycznie. W dowodzie była moc w KW, a kupujący nie wiedział jak to się przelicza na KM i dał się zrobić... A zapłacił za auto naprawdę sporo, jak na ceny rynkowe.
Z drugiej strony żeby kupić coś okazyjnie to trzeba naprawdę umieć szukać. Handlarze jeżdzą po wioskach i biorą bezpośrednio od właścicieli. Mój brat jeździ troszkę po niemczech i czasem widzi pojedyncze auta w niskich cenach, ale kiedy szukamy konkretnego modelu to takie szukanie się nie opłaca.

staniek - 09-09-2008, 09:50

Gorzej, że wóz sprowadzony w takiej cenie staje się potem niesprzedawalny :( Trzeba by obniżyć cenę do poziomu podpicowanych sztuk.