Komputery, RTV, AGD, Komorki - Problem z Mozillą 3.0.1
Marcin-Krak - 09-09-2008, 14:37 Temat postu: Problem z Mozillą 3.0.1 1. W jaki sposób ustawić żeby lista adresów zawierała tylko te wpisywane przeze mnie, a nie wszystkie odwiedzane strony Cholernie jest to irytujące, spróbowałem zaznaczać i odhaczać co się da - ale zmiany nie udało mi się osiągnąć
2. Po moich kombinacjach teraz z Mozilli nie mogę wejść na pocztę na Interii - jakieś sugestie co jest temu winne
Ok to już zrobione. Jak się coś tam wybierze, to to coś wyłączyło ciasteczka
Teraz jest już ok.
Ale pkt 1 dalej mi gra na nerwach.
Nie podoba mi się ta wersja Mozilli
u157 - 09-09-2008, 21:57
O jaką listę chodzi? Są dwie listy :
1 - lista zakładek zawiera tylko dodane adresy
2 - historia oglądanych stron - jak nazwa wskazuje zawiera wszystkie odwiedzane strony
mogą się wyświetlać z boku ekranu zależnie od dokonanego wyboru.
Marcin-Krak - 09-09-2008, 22:20
Wydawało mi się, że po tym co napisałem idzie się domyślić o co mi chodzi
Ale żeby nie było problemów to chodzi o :
Zresztą nie napisałem, że chodzi mi o zakładki czy o historię
krzysio1972 - 10-09-2008, 10:41
Ale jesteś maruda, masz rozbudowany system zakładek, w pasku masz ikony do szybkiego zapamiętywania. To co nazywasz listą jest właśnie historią, tak było od zawsze, odwiedzanych stron. Odnośnie historii masz w ustawieniach czas przechowywania - skróć maksymalnie, czyszczenie przy zamykaniu FF - wpisz historię lub zawsze możesz pogmerać w configu(w adresie wpisz about:config). A najlepiej to stwórz sobie w pasku zakładek nowy folder, np. "wpisane przeze mnie adresy" i tam dopisuj adresy, potem jednym ruchem otwierasz dowolna zakladke, lub wszystkie naraz z foldera.
Ja osobiście z listy nie korzystam, mam rozbudowany pasek zakładek, folderów i samych zakładek. Ponadto masm jeszcze czesto uzywane, ostatnio dodane, itd...
|
|
|