[92-96]Galant E5xA - kable WN... NGK?
qss - 11-09-2008, 14:05 Temat postu: kable WN... NGK? witam
przyszla pora na wymiane kabli WN... i tu pytanie czy oplaca sie zainwestowac w NGK ? czy jest to raczej zbedny wydatek i lepiej kupic tansze ? jesli tak to jakie mozecie polecic ?
londolut - 11-09-2008, 17:14
qss, raczej lepiej zainwestować. Tańsze kable szybciej dostają przebić, zaczynają świecić, będą dużo gorszej jakości niż NGK. Dobrą alternatywą będzie też SEIWA.
qss - 12-09-2008, 09:31
no i wlasnie ... wiem ze SEIWA sa w maire dobre bo mam ... ale zastanawiam sie czy oplacalny jest zakup NGK za okolo 250zl ? czy jednak lepiej bedzie kupic SEIWA za polowe tej ceny bo i tak nie ma roznicy ?
londolut - 12-09-2008, 12:26
qss napisał/a: | wiem ze SEIWA sa w maire dobre bo mam | Jeśli się nic nie dzieje, nie szarpie, nie kopią jak dotkniesz to załóż nowe SEIWY, jeśli masz wolną kasę na NGK to załóż NGK, są lepsze.
Adaho_krak - 12-09-2008, 13:02
Jeżdzę , na NGK od dwóch lat - rewelacja. Wcześniej miałem kable SEIWA - pół roku wytrzymały. Oczywiście jeśli nie masz LPG to wytrzymają dłużej. Jeśli kable WN na długo to tylko NGK, jeśli chcesz w niedługim czasie sprzedać auto to kup coś tańszego.
qss - 12-09-2008, 13:39
no wlasnie zaczely kopac i szarpie xD ale jezdrze na nich 2 lata <lol> dzieki za opinie i pomoc jednak skusze sie na NGK
nikiniko - 15-04-2009, 23:39
a co myślicie o tych kablach na allegro do LPG ?
http://moto.allegro.pl/it...olt_galant.html
londolut - 16-04-2009, 06:18
nikiniko napisał/a: | a co myślicie o tych kablach na allegro do LPG ? | Kabel czy do PB czy do LPG jest taki sam, bez różnicy. Co do Sentechów - szybko padają. Bardzo dobre na początku a potem fik i mają przebicia.
nikiniko - 16-04-2009, 15:38
londolut napisał/a: | Kabel czy do PB czy do LPG jest taki sam |
O by na pewno z tego samego materiału?
To dziwna sprawa.
Adaho_krak - 16-04-2009, 20:44
Do LPG tylko NGK.
Anonymous - 27-04-2009, 21:19
Ja mam sekwencję LPG i nie mam problemów z LEADER
http://www.theleader.com.pl/produkty.php
a używam od 1,5 roku. przewody ściągają albo te same, które używa NGK lub SEIWA, pytałem jak byłem odebrać osobiście. pokazywali mi katalogi kabli. Fabryka kabli z Irlandii lub z Nowej Zelandii. Dokładnie identyczne fotki co u producenta kabli ma w swoim katalogu NGK. Znaczy NGK wkleiło w swoim katalogu fotki od producenta kabli z Nowej Zelandii. A LEADER ściąga kable bezpośrednio od tego producenta kabli i tylko dorabia fajki przy zachowaniu oryginalnych długości kabli.
Ja polecam. Wiem, że mam "prawie" NGK a przynajmniej w polskiej cenie!
jarekrk - 04-07-2009, 14:51
ja mam kable JONMAR czy jakoś tak, starszna to chinczyzna?
bo poprzedni właściel takie kupił, i one są w miare świeże , i zstanawiam się nad zmianą , zwłaszcza , iż zaraz będę gaz montował
Adaho_krak - 04-07-2009, 14:59
jarekrk napisał/a: | iż zaraz będę gaz montował |
Adaho_krak napisał/a: | Do LPG tylko NGK. |
jarekrk - 07-07-2009, 11:07
no instalacja zalożona i napewno zmienie kable na NGK ale niestety później troche, teraz wyszły mi pilnie tarcze bo juz niemiłosiernie kierownica lata przy hamowaniu,
świeczki ngk mam, kable pewnie za miesiąc kupie
ksiaze - 07-07-2009, 12:26
Kolego, jaki gaz zakładałeś powiedz, bo jeśli nie sekwencje to czym prędzej zmień te kable bo jak Ci na pabianickich JANMORach zacznie strzelać to możesz sobie niezłego bigosu narobić.
|
|
|