To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - kable WN... NGK?

qss - 11-09-2008, 14:05
Temat postu: kable WN... NGK?
witam

przyszla pora na wymiane kabli WN... i tu pytanie czy oplaca sie zainwestowac w NGK ? czy jest to raczej zbedny wydatek i lepiej kupic tansze ? jesli tak to jakie mozecie polecic ?

londolut - 11-09-2008, 17:14

qss, raczej lepiej zainwestować. Tańsze kable szybciej dostają przebić, zaczynają świecić, będą dużo gorszej jakości niż NGK. Dobrą alternatywą będzie też SEIWA.
qss - 12-09-2008, 09:31

no i wlasnie ... wiem ze SEIWA sa w maire dobre bo mam ... ale zastanawiam sie czy oplacalny jest zakup NGK za okolo 250zl ? czy jednak lepiej bedzie kupic SEIWA za polowe tej ceny bo i tak nie ma roznicy ?
londolut - 12-09-2008, 12:26

qss napisał/a:
wiem ze SEIWA sa w maire dobre bo mam
Jeśli się nic nie dzieje, nie szarpie, nie kopią jak dotkniesz to załóż nowe SEIWY, jeśli masz wolną kasę na NGK to załóż NGK, są lepsze.
Adaho_krak - 12-09-2008, 13:02

Jeżdzę , na NGK od dwóch lat - rewelacja. Wcześniej miałem kable SEIWA - pół roku wytrzymały. Oczywiście jeśli nie masz LPG to wytrzymają dłużej. Jeśli kable WN na długo to tylko NGK, jeśli chcesz w niedługim czasie sprzedać auto to kup coś tańszego.
qss - 12-09-2008, 13:39

no wlasnie zaczely kopac i szarpie xD ale jezdrze na nich 2 lata <lol> dzieki za opinie i pomoc :) jednak skusze sie na NGK :)
nikiniko - 15-04-2009, 23:39

a co myślicie o tych kablach na allegro do LPG ?

http://moto.allegro.pl/it...olt_galant.html

londolut - 16-04-2009, 06:18

nikiniko napisał/a:
a co myślicie o tych kablach na allegro do LPG ?
Kabel czy do PB czy do LPG jest taki sam, bez różnicy. Co do Sentechów - szybko padają. Bardzo dobre na początku a potem fik i mają przebicia.
nikiniko - 16-04-2009, 15:38

londolut napisał/a:
Kabel czy do PB czy do LPG jest taki sam

O by na pewno z tego samego materiału?
To dziwna sprawa.

Adaho_krak - 16-04-2009, 20:44

Do LPG tylko NGK.
Anonymous - 27-04-2009, 21:19

Ja mam sekwencję LPG i nie mam problemów z LEADER

http://www.theleader.com.pl/produkty.php

a używam od 1,5 roku. przewody ściągają albo te same, które używa NGK lub SEIWA, pytałem jak byłem odebrać osobiście. pokazywali mi katalogi kabli. Fabryka kabli z Irlandii lub z Nowej Zelandii. Dokładnie identyczne fotki co u producenta kabli ma w swoim katalogu NGK. Znaczy NGK wkleiło w swoim katalogu fotki od producenta kabli z Nowej Zelandii. A LEADER ściąga kable bezpośrednio od tego producenta kabli i tylko dorabia fajki przy zachowaniu oryginalnych długości kabli.

Ja polecam. Wiem, że mam "prawie" NGK a przynajmniej w polskiej cenie!

jarekrk - 04-07-2009, 14:51

ja mam kable JONMAR czy jakoś tak, starszna to chinczyzna?
bo poprzedni właściel takie kupił, i one są w miare świeże , i zstanawiam się nad zmianą , zwłaszcza , iż zaraz będę gaz montował

Adaho_krak - 04-07-2009, 14:59

jarekrk napisał/a:
iż zaraz będę gaz montował

Adaho_krak napisał/a:
Do LPG tylko NGK.

jarekrk - 07-07-2009, 11:07

no instalacja zalożona i napewno zmienie kable na NGK ale niestety później troche, teraz wyszły mi pilnie tarcze bo juz niemiłosiernie kierownica lata przy hamowaniu,
świeczki ngk mam, kable pewnie za miesiąc kupie

ksiaze - 07-07-2009, 12:26

Kolego, jaki gaz zakładałeś powiedz, bo jeśli nie sekwencje to czym prędzej zmień te kable bo jak Ci na pabianickich JANMORach zacznie strzelać to możesz sobie niezłego bigosu narobić.