To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Nie działa spryskiwacz tylnej szyby.

Anonymous - 11-09-2008, 20:24
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Nie działa spryskiwacz tylnej szyby.
Hej.
Jak kupiłem Carisme to już nie działał mi spryskiwacz tylnej szyby.Wycieraczka działa.Spotkaliście się już może z takim problemem?A w ogóle to w Carismie jest jeden czy 2 osobne pojemniki na płyn do spryskiwaczy?
Z góry dzięki za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam.

Anonymous - 11-09-2008, 20:54

Ja mam to samo. Działa elektryka całej szyby oprócz spryskiwacza. Pojechałem do elektryka i okazalo się, że padł silniczek. Nie wymianiam, bo i tak każdy mówi, że nie da się później tak wyregulować strumienia by pryskał na szybę tak jak chcemy.

Tak na prawdę to nie żałuje, że nic w tym kierunku nie robię, bo tylna szyba nie brudzi się w trasie, a kiedy pada i stoję w korku, czy na światłach to i tak szyba jest mokra i wycieraczka przeciera szybę bez problemów.

Co do zbiorniczka to jest jeden.

Robson86 - 11-09-2008, 22:02

Sprawdz czy nie zatkal Ci sie gdzies wezyk....
pusc spryskiwacz i wez kogos niech stanie przy masce...powinno byc slychac silniczek
jesli slychac to znaczy wina wezyka jesli nie silniczka...
Pozdroo

Marcino - 11-09-2008, 22:43

Robson86 napisał/a:
Sprawdz czy nie zatkal Ci sie gdzies wezyk....

Mógł sie też przerwac i pompka pompuje a płyn leje sie np pomiedzy blachy i pod samochód albo co gorsza do bagażnka.
POzdrawiam

Moomin - 11-09-2008, 22:47
Temat postu: Re: Nie działa spryskiwacz tylnej szyby.
andy_lodz napisał/a:
Hej.
Jak kupiłem Carisme to już nie działał mi spryskiwacz tylnej szyby.Wycieraczka działa.Spotkaliście się już może z takim problemem?A w ogóle to w Carismie jest jeden czy 2 osobne pojemniki na płyn do spryskiwaczy?
Z góry dzięki za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam.

Pojemnik jest jeden, ale pompki są dwie - do przedniej i do tylnej szyby.
Miałem identyczną sytuację po kupnie, po prostu pompka wysiadła (co podobno jest częste). Kupiłem używaną i jak na razie wszystko ładnie działa.

Brikston - 11-09-2008, 23:02

nie przejmuj sie tym... dosc czesta usterka w carismach, normalka. wymienisz silniczek i po problemie. silniczek do 50 zl z tego co pamietam. Mi tez nie dziala ale jak juz wczesniej napisali nie uzywa sie tego praktycznie wiec ja nie naprawiam

pozdr:)

Anonymous - 12-09-2008, 08:30

Dzięki za wszystkie podpowiedzi.A gdzie znajduje się ten magiczny silniczek?
Chooper - 12-09-2008, 11:11

przed prawym przednim kołem
TESTER - 12-09-2008, 12:30

Najprawdopodobniej wystarczy jedynie styki przeczyścić i wszystko wróci do normy.
Student - 12-09-2008, 12:41

Drobna uwaga, jak wycieraczka chodzi a nie słychać silnika to układ zasilania lub sam silnik.
Jeżeli silnik słychać a nie pryska to wężyk itd.

Dokładnie i u mnie po 10 latach padł silniczek ( więc nie tak często).

Z tego co pamiętam podobny wątek to miały pasować też silniki od Lanosa za jakieś 30zł.
PRAWDA czy FAŁSZ.