[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Pomocy - zgubiłem ostatni kluczyk do drzwi i stacyjki
Maciejos - 11-09-2008, 20:40 Temat postu: [CAxA] Pomocy - zgubiłem ostatni kluczyk do drzwi i stacyjki Ludziska pomóżcie
Zgubiłem dzisiaj drugi i zarazem ostatni kluczyk do otwierania drzwi (tym samym kluczykiem odpalałem silnik).
Co ja biedny mam począć ???
Przypuśćmy , że pogotowie ślusarskie otworzy mi drzwi, ale co dalej ???
Zrozpaczony
Maciej
rosomak1983 - 11-09-2008, 21:37
po co Ci pogotowie włóż srubokręt
Maciejos - 11-09-2008, 22:06
rosomak1983 napisał/a: | po co Ci pogotowie włóż srubokręt |
Niby tak...ale ja mam zamek centralny w Colcie i na dodatek jednym kluczem otwierałem drzwi samochodu, bagażnik oraz odpalałem stacyjkę
Pozdrawiam
Maciej
akbi - 11-09-2008, 22:13
wykręć zamek z drzwi i zanieś go do dobrego warsztatu (od kluczy) i do tego zamka dorobią Ci kluczyk.
... ale jeśli masz immobilizer, to pozostaje chyba droższa opcja ... czyli wymiana stacyjki z kluczykiem i pod ten kluczyk dorobienie pozostałych zamków w aucie.
londolut - 12-09-2008, 01:34
Maciej Cieśnik napisał/a: | Przypuśćmy , że pogotowie ślusarskie otworzy mi drzwi | Nic z tych rzeczy, zniszczą tylko i będzie jeszcze większa lipa. Jest na podforum Colta CAx temat o zatrzaśniętych kluczach tam jest napisane jak dostać się w miarę bezinwazyjnie do środka a potem to już musisz kombinować tak jak pisze akbi.
rosomak1983 napisał/a: | po co Ci pogotowie włóż srubokręt | Bardzo pomocne to pewnie będzie - Colt to nie 126p, że można go otwierać patykiem po lodach
pawela - 12-09-2008, 11:19
a jednak mi się udało. Otwierałem kiedyś Colta maklakusa płaskim śrubokrętem, kiedy kluczyki były w stacyjce a silnik pracował... Odpowiednio operując śrubokrętem nie zniszczyłem zamka, ale obie wkładki maklakus dał profilaktycznie do wymiany.
Maciej Cieśnik, każdy ślusarz dorobi Ci klucz na podstawie wkładki zamka
londolut - 12-09-2008, 12:29
pawela napisał/a: | Otwierałem kiedyś Colta maklakusa płaskim śrubokrętem | Otwórz swojego, Arka albo VW Rafq to potem pogadamy Miałeś kupę szczęścia, tak mi się wydaje.
pawela - 12-09-2008, 12:33
z tym akurat problemu nie będzie. Starsze VW, Audi, i Seaty mają klucze które lubią się wycierać. Mając jeszcze Cordobę mogłem swoim kluczem otwierać Ibizę kolegi, Audi 80 brata czy Passata B3 wujka. I na odwrót. Jak oryginalnym.
mead - 13-09-2008, 13:35
Nie sadzicie ze takich tematow tu nie powinno byc? Podawanie na tacy na publicznym forum jak otwierac nasze samochody chyba nie jest zbyt rozsadne
londolut - 13-09-2008, 14:38
mead napisał/a: | Podawanie na tacy na publicznym forum jak otwierac nasze samochody | Hmm nie widzę tutaj przepisu na otwarcie typu " 10cm od lusterka włóż stalowy pręt zakończony hakiem pomiędzy szybę a blachę...". Wydaje mi się, ze jeśli ktoś będzie się czaił na twoje auto z zamiarem kradzieży to nie sprawi mu większych problemów otwarcie Colta.
BTW masz za duży obrazek w podpisie
Podpis: Umożliwia wstawienia obrazka do twojego podpisu. Tylko jeden obrazek jest dozwolony w podpisie, nie może być szerszy niż 400 pikseli i wyższy niż 100 pikseli. Rozmiar nie może przekraczać 29 Kb.
Hubeeert - 13-09-2008, 18:05
mead, obrazek został usunięty.
Maciej Cieśnik, byle jaki warsztat dorabiający zamki lub otwierający drzwi Ci pomoże.
Proszę nie robić z tego tematu vademecum pod tytułem jak dostać się do Colta.
Pozdrawiam
londolut - 14-09-2008, 02:20
Hubeeert napisał/a: | Proszę nie robić z tego tematu vademecum pod tytułem jak dostać się do Colta | Hubeeert, już jeden temat tego typu jest na forum w dziale CAx i wg mnie jest tam więcej porad, nawet ode mnie
Anonymous - 14-09-2008, 09:06
co do dorobienia kluczyka to poprostu wez dowżód rejestracyjny jedz do dealara, oni powinni byc w stanie dorobic kluczyk z samego vin #, taką sytułacje miłem w stanach wiec może i tu da rade.
czarnuch23 - 14-09-2008, 11:47
masz dosc starego cax otworzysz go troszke kombinujac kluczykiem od innego ca0 albo cj0... jak mi zatrzasneli kluczyki w lodzi to otworzyli go kluczykiem kolegi (troszke pomiesza po kombinuje i otwarte:D (otwieralem tak swoim kluczykiem auto kolegi z forum ... na spocie w wawce..)
wojtas20 - 14-09-2008, 12:01
ja kiedyś zatrzasnąłem kluczyk w stacyjce, otworzyłem samochód przy pomocy śrubokręta i dość długiego druta, podważyłem delikatnie szybę boczną od strony kierowcy i drutem pociągnąłem za wajchę od otwierania bagażnika... wlazłem do środka bagażnikiem i wyjąłem kluczyk ze stacyjki
o kurde teraz przeczytałem post Huberta, sorry nie chciałem robić vademecum / post do kasacji..
|
|
|