[04-13]Colt CZx - Ratunku-koty!!
Anonymous - 11-09-2008, 23:26 Temat postu: Ratunku-koty!! Witam wszystkich:)
Mam pewien problem- mój Colcik CZ3 stoi sobie na podwórzu. Któregoś dnia otworzyłam maskę i okazało się,że na akumulatorze i silniku leżą stare bułki i inne pieczywo
Koty podwórzowe zrobiły sobie spiżarnię z mojego autka.Wchodzą od spodu wraz z jedzonkiem:( Obawiam się,że mogą uszkodzić elektronikę, bo przecież w CZ3 wszystkie kable są na wierzchu.Nie wiem,jak je odstraszyć?
Pozdrowienia
Marcin-Krak - 11-09-2008, 23:32
Pinokio,
Po 1 - obawiam się że to raczej nie koty
Po 2 - sa różnego rodzaju ustrojstwa elektryczne w tym celu, ale one pewnie nie na wiele się zdadzą
Po 3 - słyszałem - nie wiem czy działa, że domowym sposobem jest zawieszenie kostki do WC - tego nie próbowałem - ja mam tylko żwirek dla kota w aucie
Można jeszcze próbować z umieszczeniem psiej sierści w aucie jak ktoś gdzieś kiedyś radził Porady jak od znachora prawie
Anonymous - 12-09-2008, 00:49
Marcin-Krak napisał/a: | Pinokio,
Po 1 - obawiam się że to raczej nie koty
Po 2 - sa różnego rodzaju ustrojstwa elektryczne w tym celu, ale one pewnie nie na wiele się zdadzą
Po 3 - słyszałem - nie wiem czy działa, że domowym sposobem jest zawieszenie kostki do WC - tego nie próbowałem - ja mam tylko żwirek dla kota w aucie
Można jeszcze próbować z umieszczeniem psiej sierści w aucie jak ktoś gdzieś kiedyś radził Porady jak od znachora prawie |
A jak nie koty, to co??
londolut - 12-09-2008, 01:26
Cytat: | A jak nie koty, to co?? | Np ptaki.
Frendzel76 - 12-09-2008, 08:09
W moim przypatku moga to byc szczury lub inne gryzonie kolega mial taki przypadek szczury opanowaly miejsce pod maska bo mialy cieplo pogryzly mu kable
Anonymous - 12-09-2008, 08:12
u mnie bylo to samo, znalazlem kiedys kosc pod maska i slady lapek (kocich?). proponuje wlozyc kostke domestosa lub innego zapachu.
zobacz jeszcze na topic http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#311111, niektorzy koledzy w l200 tez maja podobne problemy
pozdrawiam!
wichura1 - 12-09-2008, 08:32
Są do kupienia elektroniczne odstraszacze gryzoni, podłącza się je bezpośrednio do akumulatora. Coś takiego, tylko trzeba szukać tańsze.
Student - 12-09-2008, 08:32
Proponuję TOXAN w płynie (trutka na szczury) zabija wszystko co łazi, dolać do mleka lub naszączyć chleb.
Po tygodniu na martwicę wątroby zdechną wszyscy goście z COLTA.
Nie jest to metoda humanitarna ale cuż takie życie
wichura1 - 12-09-2008, 08:36
Student, pomijając aspekt moralny, rozważałeś aspekt prawny swojego pomysłu? Za zabijanie zwierząt jest paragraf, poza tym trucizna zawsze może się dostać w ręce małego dziecka.
Anonymous - 12-09-2008, 08:50
Student, dowaliles do pieca ze szczegolami
Student - 12-09-2008, 09:00
Napisałem jak jest bez bawienia się w politykę.
Nie interesuje mnie jaka jest za to kara,
jeżeli do piaskownicy mojego dziecka przychodzą koty (2 albo i 3) sąsiadów i nie ma reakcji z ich strony aby coś z tym zrobić to z mojego punktu widzenia koty idą na odstrzał.
Zastosowana metoda eliminacji jest tylko zależna od tego jaki mam humor i czy ma to być szybko czy nie.
Do obrońców zwierząt i tych bardziej normalnych: też mam zwierzęta i bardzo je lubię (żeby nie było że jestem sadysta).
Oczywiście na dzieci trzeba uważać.
tomusn - 12-09-2008, 11:56
mogą być jeszcze kuny - sierść psa chyba da radę
Anonymous - 14-09-2008, 18:53
Dzięki wszystkim za rady , spróbuję Domestosa.
Trutki nie wchodzą w grę, bo u mnie na podwórzu trup koci słałby się zbyt gęsto:), a poza tym podobno obecność kotów odstrasza szczury.
Pozdrawiam
Anonymous - 14-09-2008, 19:13
Jeżeli to koty to proponuje podejść do sklepu KOMFORT.Teraz mamy coś takiego jak odstraszacz kotów,żeby nie właziły na dywan itp. Kosztuje to około 30zł.
Hubeeert - 14-09-2008, 19:40
Pinokio napisał/a: | Któregoś dnia otworzyłam maskę i okazało się,że na akumulatorze i silniku leżą stare bułki i inne pieczywo |
Masz szczury. Student dobrze pisze. Radziłbym dokładnie to samo. Oburzonym przypominam, że wykładanie trutki na szczury nie jest nielegalne o ile robi się to w ten sposób, żeby nie dostało się do tego świństwa dziecko lub zwierzęta domowe. Przy okazji - koty chleba raczej nie jedzą o ile się na tym znam.
Zwlekanie ze środkami zaradczymi zaowocuje poprzegryzanymi kablami. Decyzja należy do Ciebie.
|
|
|