[92-96]Galant E5xA - Problem ze sprzęgłem ?!
Anonymous - 14-09-2008, 15:13 Temat postu: Problem ze sprzęgłem ?! Panie i Panowie moze wiecie co sie moze dziać, ze przy wyższych obrotach coś strzela i obroty spadają ?! Troszkę sie boje o samochod, osatnio włożyłem troszke w przednie zawieszenie i obawiam się ze będę musiał jeszcze wsadzić trochę kasy...
Anonymous - 14-09-2008, 16:57
napisz troszkę więcej gdzie słyszysz to strzelanie ale raczej sprzęgło to nie jest.
Podaj dokładnie co się dzieje to może coś doradzimy
czekoladka_1981 - 14-09-2008, 18:25
slonio88 jak się nie mylę masz gaz , i to może być przyczyną , a nie sprzęgło?
Zobacz na str. Krzyżaka tam coś znajdziesz.
Janusz 58 - 14-09-2008, 23:40 Temat postu: słonio 88 Spróbuj zresetować komputer może to pomoże,albo napisz coś więcej bo to trochę za mało informacji pozdrawiam
Anonymous - 15-09-2008, 20:24 Temat postu: Witam Wiec opisuje - sorry, ze tak późno, ale na co dzien pracuje. Wiec tak Samochód stal tydzien bez ruchu, po czym jak wróciłem do domu postanowiłem Go przepalić. zrobiłem to, gdy natomiast sie rozgrzał, chciałem Go troszkę "przycisnąć" tak do 5k obrotów. i raz przy ruszaniu ze świateł mi coś strzeliło, i obroty spadły - ale nie zgasł, i później na prostej sytuacja się powtórzyła... później jak samochód postał - i bylem sie przejechać było ok - ale na benzynie - na gazie juz nie próbowałem. - na luzie też nic się nie działo... natomiast mi sie zdaje, ze gdzieś mogła się woda skroplić - i zaczął świrować...
proszę o pomoc.
Pozdrawiam
jacek11 - 16-09-2008, 22:07
Z opisu wynika,że jest problem z instalacją zapłonowa.
Wilgoć tak działa na przewody jeśli są uszkodzone.
Warto też sprawdzić kopułkę i palec.
Pozdrawiam
jeepo - 19-09-2008, 16:30
Taki efekt może powstać w przypadku uszkodzonego reduktora LPG lub gdy sam reduktor jest za mały. Wtedy moze strzelać.
|
|
|