To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Kłopoty z paliwem i odpalaniem

jawaldek - 15-09-2008, 11:02
Temat postu: Kłopoty z paliwem i odpalaniem
Witam Wszystkich :) Mam kłopot z odpaleniem Miśka 2,8 TDI 1995.Wygląda to tak;rano zapala od pierwszego razu,pochodzi około 1min i gaśnie potem jak kręcę próbuje załapać i po n-tej próbie załapuje,nierówno pracuje i w końcu łapie (czarna dymna zasłona za samochodem)-resztę dnia bez problemu odpala.W przewodzie paliwowym nie ma powietrza-przeźroczyste przewody i nie ma oznak baniek powietrznych.W trakcie kręcenia,a raczej w przerwach słychać w zbiorniku bulgoczące powietrze.Cały przewód paliwowy (nawet w zbiorniku) był sprawdzany i jest wymieniony na nowy,są założone zaworki zwrotne,do filtra (około 20cm) i za filtrem (też 20cm) przeźroczyste przewody.Pomóżcie rozwikłać mi ten problem bo do zimy nie daleko. Pozdrówka :)
chudyone - 15-09-2008, 21:24

moze fitr paliwa ?
Anonymous - 16-09-2008, 17:17

w moim układ zapowietrzał się gdzieś przy filtrze.
wymiana uszczelek pomogła.
objawy miałem takie same!!

jawaldek - 16-09-2008, 19:50

bartek2800 napisał/a:
w moim układ zapowietrzał się gdzieś przy filtrze.
wymiana uszczelek pomogła.
objawy miałem takie same!!

Samochód zostawiłem w warsztacie bo nie dają wiary że może coś takiego się dziać.Mam inny filtr,tzn bez pompki.Podejrzewają elektrozawór przy pompie paliwowej. Dzięki za info.Pozdrówka :)

Witam po warsztatowej wizycie. Czarna amba,ruski cyrk układ paliwowy szczelny,nie zapowietrza się nie wiedzą co może być przyczyną takiego stanu rzeczy :( Czyżby pompa paliwowa do wymiany???? tylko że przez resztę dnia bez problemu o ile nie ma przerwy dłuższej niż 7-8 godzin.Powiedzcie mi jakie zadanie ma spełniać elektrozawór w pompie?? Pozdrówka :)