To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Lusterko hałasuje przy szybkiej jeździe

painkiller - 15-09-2008, 14:27
Temat postu: Lusterko hałasuje przy szybkiej jeździe
Witam, dopiero co nabyłem Sigmę (95 r.) i pierwsze uwagi jakie mam to że powyżej 160 km/h coś zaczyna gwizdać i dźwięk ten dochodzi jak mi się wydaje z okolic zewnętrznego lusterka od strony kierowcy. W PL raczej raczej takiej prędkości nie będe osiągał ale każde nipokojące dźwięki chciałbym wyeliminować. Moje pytanie do starych wyjadaczy czy ten typ tak ma czy powietrze dostaje się gdzieś, gdzie nie powinno? Dzięki
Pi@ST - 15-09-2008, 15:02

moze jeszcze byc inny powod tych odgłosow - uszczelka do okoła drzwi taki waski pasek.
Anonymous - 15-09-2008, 20:20

Witam
Kolego może być bardzo wiele powodów- popatrz na stronę 6 tegoż forum
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=8989

do tej pory nie udało mi się wyeliminować tego denerwującego hałasu myślę jeszcze o wymianie łożyska w prawym przednim kole co zasugerował mi diagnosta iż drgania mogą być z tamtą przenoszone. Jadąc jak dociśniesz lewą ręką drzwi to powinno sie uspokoić do momentu aż puścisz lub nie dosuwaj do końca szyby tak by nie dotykała górnej powierzchni wewnątrz uszczelki. Oczywiście to są tylko moje spostrzeżenia u Ciebie może być coś innego.

Nic nie daje regulacja domykania drzwi.

Może Tobie się uda znaleźć przyczynę to napisz i życzę powodzenia :)

painkiller - 16-09-2008, 07:11

Dzięki, widzę że to grubsza sprawa :| Wczoraj byłem na pierwszym przeglądzie i nie puści li go z powodu wycieku z przekładni kierownicy (za to geometria i luzy na kołach w normie więc nie to wyje) No to dalej będe kombinował. Pozdro

P.S. Trochę poza tematem ale żeby nie otwierać nowego wątku, jaka jest pojemność zbiornika paliwa? Bo z obliczeń mi wychodzą różne wartości :?

Anonymous - 20-09-2008, 11:11

Zbiornik ma 72l pojemności jak podaje instrukcja .