Archiwum - kolejna cari - automat
kkriss - 16-09-2008, 06:56 Temat postu: kolejna cari - automat Witam
Szukam auto z automatem i tylko z automatem.
Wpadła mi na oko tym razem taka carisma
Wczesniej myslalem tylko o galancie, jednak nic ciekawego nie znalazlem, a po przejechaniu sie ojca Cari nabrałem respektu do tego auta.
Czy warto kupić ten wózek co dałem link??
Pozdrawiam
TESTER - 16-09-2008, 07:40
Nie wypada powiedzieć nic innego jak gratuluję wyboru....!!
gulgulq - 16-09-2008, 08:02
faktycznie - jesli to co gosc pisze to prawda to autko marzenie
kkriss - 16-09-2008, 10:46
Już trochę auto mi się mniej podoba - okazuje się, że to 2 właściciel - kupił auto w komisie parę miesięcy temu, ale dostał w pracę ze służbowym autem i już mu nie potrzebny prywatny.
Dodatkowo - słychać stuki w silniku, gośc podobno był w ASO i powiedzieli mu, że ten silnik tak czasami ma i nie należy się przejmować tym, tylko jeździć.
Co wy na to - już chyba trochę podejżane?
wichura1 - 16-09-2008, 11:34
To GDI więc mogą stukać hydrauliczne popychacze zaworów, stukanie powinno zniknąć, gdy silnik się rozgrzeje. Odpal i poczekaj aż wskazówka stanie na środku skali. Gdy się to stanie popychacze powinny dostać już olej i przestać stukać lub mocno się wyciszyć jeżeli są zużyte. Nasłuchuj w okolicy plastikowej pokrywy silnika, albo nawet odkręć korek wlewu oleju.
Robson86 - 16-09-2008, 12:06
kkriss napisał/a: | słychać stuki w silniku, gośc podobno był w ASO i powiedzieli mu, że ten silnik tak czasami ma i nie należy się przejmować tym, tylko jeździć. |
taka jest charakterystyka silnikowg GDI zarowno w Cari jak i Galancie ze czasem lubia sobie delikatnie pocykac
Ale na cieplym silnuku powinno byc cicho
okej ale dlaczego to auto jest takie tanie
Pozdroo
gulgulq - 16-09-2008, 12:32
jak rzuciłem drugim raz okiem to zobacz jak wytarta jest dzwignia od automatu??
przy tym przebiegu to niepowinna chyba tak być, zwłąszcza ze automatu używa się rzadziej niz reczna
Robson86 - 16-09-2008, 12:42
wytarta albo brudna, bo kierownica i pedaly sa w porzadku
Pozdroo
Anonymous - 16-09-2008, 13:46
za ta cene to praktycznie gwarancja jakiejs lipy ale jak masz blisko to mozesz obejrzec
moze w ASO nastraszyli go kosztami wymiany popychaczy a moze automat pada
|
|
|