To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - kolejna cari - automat

kkriss - 16-09-2008, 06:56
Temat postu: kolejna cari - automat
Witam
Szukam auto z automatem i tylko z automatem.
Wpadła mi na oko tym razem taka carisma

Wczesniej myslalem tylko o galancie, jednak nic ciekawego nie znalazlem, a po przejechaniu sie ojca Cari nabrałem respektu do tego auta.

Czy warto kupić ten wózek co dałem link??

Pozdrawiam

TESTER - 16-09-2008, 07:40

Nie wypada powiedzieć nic innego jak gratuluję wyboru....!!
gulgulq - 16-09-2008, 08:02

faktycznie - jesli to co gosc pisze to prawda to autko marzenie ;)
kkriss - 16-09-2008, 10:46

Już trochę auto mi się mniej podoba - okazuje się, że to 2 właściciel - kupił auto w komisie parę miesięcy temu, ale dostał w pracę ze służbowym autem i już mu nie potrzebny prywatny.

Dodatkowo - słychać stuki w silniku, gośc podobno był w ASO i powiedzieli mu, że ten silnik tak czasami ma i nie należy się przejmować tym, tylko jeździć.

Co wy na to - już chyba trochę podejżane?

wichura1 - 16-09-2008, 11:34

To GDI więc mogą stukać hydrauliczne popychacze zaworów, stukanie powinno zniknąć, gdy silnik się rozgrzeje. Odpal i poczekaj aż wskazówka stanie na środku skali. Gdy się to stanie popychacze powinny dostać już olej i przestać stukać lub mocno się wyciszyć jeżeli są zużyte. Nasłuchuj w okolicy plastikowej pokrywy silnika, albo nawet odkręć korek wlewu oleju.
Robson86 - 16-09-2008, 12:06

kkriss napisał/a:
słychać stuki w silniku, gośc podobno był w ASO i powiedzieli mu, że ten silnik tak czasami ma i nie należy się przejmować tym, tylko jeździć.

taka jest charakterystyka silnikowg GDI zarowno w Cari jak i Galancie ze czasem lubia sobie delikatnie pocykac :)
Ale na cieplym silnuku powinno byc cicho :)

okej ale dlaczego to auto jest takie tanie :?
Pozdroo

gulgulq - 16-09-2008, 12:32

jak rzuciłem drugim raz okiem ;) to zobacz jak wytarta jest dzwignia od automatu??

przy tym przebiegu to niepowinna chyba tak być, zwłąszcza ze automatu używa się rzadziej niz reczna

Robson86 - 16-09-2008, 12:42

wytarta albo brudna, bo kierownica i pedaly sa w porzadku
Pozdroo

Anonymous - 16-09-2008, 13:46

za ta cene to praktycznie gwarancja jakiejs lipy ale jak masz blisko to mozesz obejrzec
moze w ASO nastraszyli go kosztami wymiany popychaczy a moze automat pada