To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Rejestracja przyczepy kempingowej ?

Marcin-Krak - 17-09-2008, 19:25
Temat postu: Rejestracja przyczepy kempingowej ?
Mam takie pytanie. Otóż rodzice zakupili sobie przyczepę kempingową. Nie będzie ona jednak ciągnięta przez samochód. Po prostu będzie sobie stała i będzie przeciągana z jednej działki na drugą. I teraz pytanie - trzeba mimo tego ją rejestrować ? Ogólnie jak to wygląda od strony przepisów ? Ma ktoś jakieś rozeznanie w temacie :roll:
cns80 - 17-09-2008, 23:23

W tej chwili nie ma w Polsce czegoś takiego jak wyrejestrowanie. Można sprzedać lub zezłomować. Jeśli kupiłeś zarejestrowaną przyczepę to musisz ją przerejestrować w ciągu 30 dni. Oczywiście corocznie musisz opłacać składkę OC. Jeśli kupiłeś nierejestrowaną to nie ma problemu. Są dwa wyjścia ale to na PW :twisted:
stary alfer - 29-09-2008, 10:03

Marcin-Krak napisał/a:
Mam takie pytanie. Otóż rodzice zakupili sobie przyczepę kempingową. Nie będzie ona jednak ciągnięta przez samochód. Po prostu będzie sobie stała i będzie przeciągana z jednej działki na drugą. I teraz pytanie - trzeba mimo tego ją rejestrować ? Ogólnie jak to wygląda od strony przepisów ? Ma ktoś jakieś rozeznanie w temacie :roll:

Moja stoi 4 sezon na wsi. Kupiłem sprowadzoną. Nigdy nie była rejestrowana, nie ma tablic, nikt się nie czepia. Dam sobie głowę uciąć, że nikt nie rejestruje, a tym samym nie płaci rocznej składki.
Oczywiście mowa tu o przyczepach z przeznaczeniem takim jak nasze ;)