To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Ogólne - Nowsze Audio!!! - ramka i zmieniarka płyt CD potrzebna!!!

MARIANO69 - 18-09-2008, 01:05
Temat postu: Nowsze Audio!!! - ramka i zmieniarka płyt CD potrzebna!!!
Wdzięczny był bym gdyby poratował mnie ktoś w temacie Audio w 3000GT
Dokładnie chodzi o wymiane starszego dwusegmentowego radia - znanego z seryjnego montowania w pierzwych modelach VR-4 -czyli kaseta na górze, płyta na dole

Chcę zamienić to na nowsze radio z wersji poliftingowej (duży kolorowy wyświetlacz, procesor dzwięku, zmieniarka w bagażniku, itd.)

Radio to jest duże i dlatego potrzebuje oryginalnej dużej ramki na to radio (taka ramka jak na zdjęciu- tylko że ta jest z anglika)
oraz kombajnu do zmieniarki płyt CD (zdaje sobie sprawę żę samego wkładu nikt nie sprzeda - więc może ktoś z was ma całą zmieniarkę)
Był bym naprawdę wdzięczny za pomoc w tej sprawie, jakiś namiar - może ktoś zamawia jakieś drobne cześci ze Stanów.

Anonymous - 23-09-2008, 09:08

Ja juz mam podmienione radio z wersji 1 DIN na 2 DIN
Mariano kup taka ramke

http://www.allegro.pl/ite...v_od_2003r.html

30 min pracy Browarek i Radio masz załozone, troche trzeba poprzerabiac ,ale po zrobieniu wyglada jakby tam bylo fabrycznie wsadzone. Jak bede mial chwile to wrzuce zdjecia.
Pozdrawiam

slawekpurc - 14-03-2009, 20:08

maxhow.
to ogloszenie na allegro juz nieaktualne.
gdzie jeszcze moge dostac ramke z 2din na 1 din? najlepiej zeby miala radio + 3 otwory na wskazniki 3x52mm.. pewnie musze sobie sam wystrugac?

tabek - 15-03-2009, 11:21

http://www.3sx.com/store/...idProduct=25036 zawsze w ostatecznosci mozna je sciagnac tylko cena koncowa wyjdzie kosmiczna
Anonymous - 15-03-2009, 11:47

Rozbierałem to ostatnio i jak dla mnie to nic nie potrzebujesz wytnij tylko poprzeczke z orginal ramki i masz 2 din, a wskaźniki juz tam nie wejdą za nic w swiecie. Pozostaje tylko słupek.
slawekpurc - 15-03-2009, 12:33

http://www.3sx.com/store/...idProduct=27702
tutaj tabek podsunal mi ten produkt.
i tam sa 3 otwory na 52mm , czyli to co potrzebuje ..ale cena... juz pewnie lepiej cos z mahonia wystrugac
kurde wskazniki na slupek , sama ramka na 3sx jest po 150$ - to juz jest przesada .
tak sie zastanawialem czy te wskazniki na slupku nie beda przeszkadzac..

udi - 15-03-2009, 19:51

Tak sie zastanawiam jakie zegary masz na mysli, to znaczy do czego.Przeciez masz juz 3 orginalne,no chyba ze masz na mysli AFR,EGT itp.bo jak np cisnienie doladowania to lepiej je podmien zamiast orginalnych.Przeciez kazdy wie ze ich odczyt mija sie z rzeczywistoscia,a da sie podmienic na 52mm ba sam to zmienilem.
Co do slupkow to sadze ze nie beda przeszkadzac ,bo juz widzialem takie.Zreszta sam nosze sie z zamiarem wstawienia AFR i np EGT na slupek

slawekpurc - 16-03-2009, 00:10

udi przyszly mi juz EGT, boost i temp oleju. , w sumie tylko boosta moglbym podmienic. gdzies i tak 2 mi zostaja, ktorych nie mam gdzie sensownie ulokowac. Tak wiec dla jednego wskaznika nie bede prol deski , bo pewnie dobrze jej nie zloze.. chyba ze jest to naprawde proste to powiedz jak to zrobic:)
temp wody oraz to cisnienie oleju jednak chcialbym miec. nie mam zamiaru jakos strasznie korzystac z tych wskaznikow, tzn nie musze ich miec w slupku. bede mial ustawionego peak oraz alarm i czasem moge sobie zerknac na nie.

edit: skoro juz jestesmy przy temacie audio.. chcialbym sobie kupic jakies radio
wyczytalem ze alpina z serii CDA(musi miec wejscie na karte lub usb) bedzie ok+ jakies 2 lub 4 glosniki.
nie jestem audiofilem wiec nie musze miec nie wiadomo jakich basow i brzmienia, ale zeby to nie bylo tandetne.
poki co nie przewiduje zakupu wzmacniacza ani skrzynki , ewentualnie tuba basowa, ale powiedzmy sobie szczerze w bagazniku i tak jest malo miejsca. wiec chcialbym zestwik na poczatek jakies przyzwoite radio + glosniki. - co polecacie?