[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Stuki z tyłu...
Anonymous - 20-09-2008, 15:09 Temat postu: [CA4A 1.6] Stuki z tyłu... Siema pytanie coś mi strasznie stuka tak jak by w zawieszeniu, i z prawej i z lewej strony, to taki dźwięk jak by metalowe coś uderzyło w blachę, sam sprawdzałem zawieszenie i wyszło ze wszystko ok, i byłem u mechanika i tez mówi ze wpozo, więc co to ku*** jest!? bo strasznie irytuje , chyba ze tak już ma być i koniec. z góry dzieks za info.... POzdr...
josie - 20-09-2008, 15:47
LSA69 napisał/a: | więc co to ku*** jest!? bo strasznie irytuje |
lewarek albo klucz do kół lata
Hugo - 20-09-2008, 15:51
Temat stary jak świat. Nieco zużyte amortyzatory + konstrukcja McPhersonów tylnych w Coltach/Lancerach C5x, CA i CK = stuki w zawieszeniu. Szczególnie podczas jazdy w deszczu. U mnie po wymianie tylnych amortyzatorów było duuuuużo ciszej.
Anonymous - 20-09-2008, 17:05
Do sprawdzenie dodatkowo, czy zawiasy nie mają luzów oraz czy nie ma luzu między klapą na nadwoziem po zamknięciu bagażnika (tzn. gumowe odboje nie są za mocno wkręcone w klapę). Jeśli gumowe odboje są za mocno wkręcone, klapa podskakuje i stuka.
Miroslaw1305 - 21-09-2008, 12:21
wyjmij wszystko z bagażnika wypnij tylnią półkę i przejedż się po nierównościach terenu. Jeśli puka podczas deszczu to prawie wszystkie colty tak mają i niewiele na to poradzimy .Przekonałem
się otym sam i wielu piszących na tym forum .
Napisz do jakich wniosków doszłeś i co jest przyczyną stuków .
|
|
|