[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Przeciekający szyberdach
Golcia83 - 23-09-2008, 14:30 Temat postu: [CJ1A 1.3] Przeciekający szyberdach Witam wszystkich , od niedawna stałam się szczęśliwą posiadaczką MItsubishi Colt rocznik 97 ogólnie jestem bardzo zadowolona... ale ze względu na to że nie mam jeszcze garażu ;p a pora jest deszczowa zauważyłam, że pada mi poprostu w czasie jazdy na głowę z szyberdachu... znajomi poradzili mi żeby przeczyścić kanaliki ujściowe, które idą do słupków... ale nie mogę ich znaleźć ... więc zapytanie czy może ich poprostu nie być ??? a jak ich nie ma to co może być przyczyną i jak to naprawić ?? ;> ....
z góry dzięki ...
wichura1 - 23-09-2008, 14:40
Ściągnij serwisówkę: http://www.e-elektron.pl/...tLancer9600.htm. Rozdział BODY/podrozdział SUNROOF.
Hugo - 23-09-2008, 17:15
Jak masz nieoryginalny szyberdach to nie ma kanalików spustowych i takie szyberdachy z biegiem lat zawsze ciekną. Wiem coś o tym, bo miałem Colta z nieoryginalnym szyberdachem, który przeciekał, a teraz mam Mazdę, również z nieoryginalnym i również przeciekał. Przeciekał, ale załatwiłem go na cacy tak, że już nigdy ciekł nie będzie
Anonymous - 24-09-2008, 10:57
Pierwsze pytanie to czy masz oryginalny szyberdach czy nie.
Jak oryginał to serwisówka w dłoń i przeczyścić wszystko co należy. Jeżeli jest nieoryginalny to mamy 2 wyjścia:
- naprawa w serwisie (z reguły to kwestia wymiany uszczelek i spasowania całości)
- uszczelnienie całości i zatkanie na stałe (kwestia silikonu i wolnego czasu)
Hugo - 24-09-2008, 16:11
slo_mo napisał/a: | - uszczelnienie całości i zatkanie na stałe (kwestia silikonu i wolnego czasu) | Tak właśnie zrobiłem ze swoim. Aha klej do szyb jest lepszy do zaklejenia na stałe.
|
|
|