To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Pomocy,nie moge odpalic autka!!

Tom25780 - 23-09-2008, 15:18
Temat postu: Pomocy,nie moge odpalic autka!!
Witam wszystkich!! Mam maly problem,autko mi od wczoraj nie chce zapalic!! Silnik generalnie nie dostaje paliwa,wiec sprawdzilem filtr,spuscilem z niego wode,sprawdzilem weze paliwowe i obszedlem filtr podajac paliwo prosto do pompy z butelki i nic pompa nie pompuje nic a nic! Elektromagnes sprawdzony-napiecie jest ale nie slychac charakterystycznego klikniecia przy wlaczaniu zaplonu,jednak powiedziano mi w serwisie mitsubishi,ze jest to integralna czesc pompy wtryskowej nie do kupienia!
Pytanie,czy jest mozliwe zeby pompa wtryskowa siadla z dnia na dzien nie dajac wczesniej zadnych objawow?? Czy to faktycznie juz tylko pompa ????? Pomocy!!

jawaldek - 23-09-2008, 17:47
Temat postu: Re: Pomocy,nie moge odpalic autka!!
Tom25780 napisał/a:
Witam wszystkich!! Mam maly problem,autko mi od wczoraj nie chce zapalic!! Silnik generalnie nie dostaje paliwa,wiec sprawdzilem filtr,spuscilem z niego wode,sprawdzilem weze paliwowe i obszedlem filtr podajac paliwo prosto do pompy z butelki i nic pompa nie pompuje nic a nic! Elektromagnes sprawdzony-napiecie jest ale nie slychac charakterystycznego klikniecia przy wlaczaniu zaplonu,jednak powiedziano mi w serwisie mitsubishi,ze jest to integralna czesc pompy wtryskowej nie do kupienia!
Pytanie,czy jest mozliwe zeby pompa wtryskowa siadla z dnia na dzien nie dajac wczesniej zadnych objawow?? Czy to faktycznie juz tylko pompa ????? Pomocy!!

Witam Cię na forum. Sprecyzuj jakie to autko,jaki silnik,jaki rocznik.Bez tego trudno jest odpowiedzieć czego może dotyczyć problem.A wierz mi są w śród nas (forumowiczy) specjaliści co nie miara i znawcy tematu Mitsubishi i nie tylko.Pozdrówka :)

Tom25780 - 23-09-2008, 18:04

O sorki,racja,napisalem w pierwszym poscie ale cos mnie sie pokasowalo....tak czy siak jest to mitsubishi pajero 1994r.2.8 td

[ Dodano: 23-09-2008, 19:00 ]
Moze ktos wie gdzie mozna zamowic taki elektromagnes do pompy,bo tutaj na wyspach niestety tylko cala pompekoszt bagatela 2000 funtow +vat....:):)

jawaldek - 23-09-2008, 19:40

Tom25780 napisał/a:
O sorki,racja,napisalem w pierwszym poscie ale cos mnie sie pokasowalo....tak czy siak jest to mitsubishi pajero 1994r.2.8 td

[ Dodano: 23-09-2008, 19:00 ]
Moze ktos wie gdzie mozna zamowic taki elektromagnes do pompy,bo tutaj na wyspach niestety tylko cala pompekoszt bagatela 2000 funtow +vat....:):)

Szukaj na naszym -Polskim- allegro. Na PW podam Ci adresy stronek z częściami.Pozdrówka :)

Tom25780 - 24-09-2008, 18:14

Dzieki wielki!! Juz wiem,ze to pompa,bede walczyl z regeneracja albo nowa od Zbyszka zakupie. Jeszcze raz wielkie dzieki,Pozdrowionka