[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ]Angel Eyes w Galancie
wilk88 - 26-09-2008, 14:50 Temat postu: [FAQ]Angel Eyes w Galancie Witam!
Jestem nowym użytkownikiem forum, niedawno zakupiłem Mitsubishi Galanta (rocznik 1998) kombi i mam pytanie. Czy do tego samochodu są dostępne "Angel Eyes" bądź też ewentualnie czy można zamontować takie "uniwersalne" ringi? Jestem jeszcze laikiem więc nie wiem czy wymiary są dobre.
http://allegro.pl/item441...white_4szt.html
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
joshua - 26-09-2008, 15:21
jak dla mnie osobiscie to te oczka w galancie to jak chromy na blotnikach, ma to sens w lampach z soczewkami,dalbym sobie spokuj, i pomysl o HID-ach:)
wilk88 - 26-09-2008, 15:42
Co do chromów na błotnikach to też za nimi nie przepadam, ale "oczka" jak dla mnie są fajne, kwestia gustu Jeśli chodzi o HID-y to przypuszczam , że jest to dość kosztowna inwestycja aczkolwiek może się mylę.
joshua - 26-09-2008, 17:09
luknij na alledrogo, 200-400zl,i tu na forum tez gdzies widizalem temat kolegi ktory to zrobil
tucci - 26-09-2008, 18:01
kingwood hid 6000k( bialy efekt) 300zl i 0zl za robicizne bo montarz banalnie prosty
wilk88 - 26-09-2008, 18:12
A więc się myliłem, myślałem , że wyjdzie ok. 1000 zł.
Wielkie dzięki za info.
shrek_x_ - 26-09-2008, 18:39
witam
właśnie sam myslałem o takich ringach,ale zainteresowały mnie te hidy cóż to takiego???
Zhan - 26-09-2008, 19:02 Temat postu: Re: Angel Eyes w Galancie
wilk88 napisał/a: | Witam!
Jestem nowym użytkownikiem forum, niedawno zakupiłem Mitsubishi Galanta (rocznik 1998) kombi i mam pytanie. Czy do tego samochodu są dostępne "Angel Eyes" bądź też ewentualnie czy można zamontować takie "uniwersalne" ringi? Jestem jeszcze laikiem więc nie wiem czy wymiary są dobre.
http://allegro.pl/item441...white_4szt.html
Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
a jak chcesz zamontowac to do normalnej lampy, w ktorej odblysnik zajmuje cala jej powierzchnie? jakos nie widze tego w galantowej lampie bez ubytku na sprawnosci swiecenia lampy...
wilk88 - 26-09-2008, 19:19
Ok ,przyjrzałem się bliżej reflektorom i rzeczywiście jest to nie osiągalne. Można spróbować wymienić całe klosze ale ciężko takie coś dostać- http://depoautolights.com/images/pro3.jpg
swinks_UK - 26-09-2008, 19:22
Ja mam ringi i całkiem dobrze dają, więc kilka rad:
Wersja bez soczewek (projectorów)
- ringi 2 x 100mm
- ringi wklejane na krystalicznie przezroczysty epoxy dwuskładnikowy (nie niszczy lustra lamp), kleje typu "super glue" wydzielają opary, które wchodzą w reakcje z lustrami i je matowieją. Wystarczą 4 krople na ring tak co 90 stopni, by dobrze trzymały się lustra.
- tylko ringi białe (inne kolory są nielegalne w EU) i najlepiej CCFL (jarzeniówki) z konwerterem. Polecam takie które mają krystaliczną bańkę, bo wtedy się ładnie komponują, te z bańką mleczną widać dość obleśnie.
Wersja z soczewkami (projectorami)
Jeśli planujesz światło mijania przerobić w soczewkę (projector) to HID ma sens, inaczej będziesz oślepiał jak ch***.
- wymiary ringów potrzebnych do zabawy
takie: 80/90mm na mijania (projector) i 100mm na drogowe (bez projektorów).
- ringi naklejane na tubę projektora (światła mijania) i tak jak wyżej do lustra (drogowe).
Reszta jak wyżej.
Na koniec kilka uwag:
HID na gołe lampy Galantowe się nie nadaje (żarówki nie mają tzw. grzybka na lustrze).
Darowałbym sobie męczarnie z robieniem obu świateł na soczewki, bo drogowych tak używa się od święta, a roboty z wypoziomowaniem projectora jest jeszcze więcej.
Moje lampy:
Zabawa z projectorem:
To miłej zabawy
wilk88 - 26-09-2008, 19:26
Pytanie odnośnie wersji bez soczewek. Sugerujesz żeby ringi o średnicy 100mm przykleić bezpośrednio na lustro (zarówno w drogowych jak i mijania, razem 4 rinigi 100mm)?
A jak to później ściągnąć??
Zhan - 26-09-2008, 19:35
Swinks a Ty masz ksenony? i co to sa za projektory, dobrales od innego auta czy to jakies uniwersalne sa?
pozdrawiam
swinks_UK - 26-09-2008, 20:02
wilk88 napisał/a: | Pytanie odnośnie wersji bez soczewek. Sugerujesz żeby ringi o średnicy 100mm przykleić bezpośrednio na lustro (zarówno w drogowych jak i mijania, razem 4 rinigi 100mm)?
A jak to później ściągnąć?? |
Użycie odpowiedniej siły i klej "odpryskuje" od lustra nie uszkadzając samego lustra. Ale zanim zaczniesz kleić, lepiej sprawdzić to na jakimś używanym lusterku, bo klej klejowi nie równy.
Ja mam na drogowych właśnie 100mm. Czyli w sumie 4 sztuki (2 x 80mm i 2 x 100mm), w przypadku opcji bez soczewek byłoby to 4 x 100mm.
[ Dodano: 26-09-2008, 19:08 ]
Zhan napisał/a: | Swinks a Ty masz ksenony? i co to sa za projektory, dobrales od innego auta czy to jakies uniwersalne sa?
pozdrawiam |
Można kupić uniwersalne. Moje były przewidziane do świateł przecwmgielnych, ale na eBayu też dostaniesz halogeny surowe. Moje projectory są Hella 90mm (są wersje z gniazdem H9, H1, i H7), HID są 4300K (6000K w soczewce wychodzą zbyt niebiesko i w UK są problemy).
Acha, ringi robione na LEDach są za słabe do lamp Galantowych, praktycznie niewidoczne.
Zhan - 26-09-2008, 20:14
swinks a masz moze fotke z wlaczonymi ringami?
swinks_UK - 26-09-2008, 20:35
Same ringi teraz po zmierzchu. Zdjęcie robione na szybko, jutro za dnia zrobię porządnie:
Wyszły trochę mocniej niż w rzeczywistości.
|
|
|