To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - JAK ODPOWIETRZYĆ SPRZĘGŁO W SIGMIE

Anonymous - 29-09-2008, 22:15
Temat postu: JAK ODPOWIETRZYĆ SPRZĘGŁO W SIGMIE
Witam. Jak w temacie. Jak odpowietrzyc sprzeglo w sigmie??
zbyszek05 - 30-09-2008, 23:29

tak jak hamulce potrzebne 2 osoby jedna w kabinie druga w kanale .jak wejdziesz do kanału to nad skrzynią masz przewód sprzęgłowy do dżwigni w skrzyni ten co dopycha docisk sprzęgła obok jest taki cymes z zaworkiem do odpowietrzania na klucz chyba 10 od góry skrzyni jak otworzysz machę to w okolicach grodzi silnikowej /napewno zauważysz jak polecisz po tym sprzęgłowym przewodzie /magistralka/ no i luzujesz a ten w środku " wciska pedał ty zakręcasz no i pedał w górę ,wciska ty odkrećasz i zakrecąsz i tak w kółko aż przestanie lecieć powietrze z płynem tylko sam płyn /dot4/a po odpaleni u pedał będziesz miał "normalny "
kurde fachowo tego nie potrafię napisać :finga:

sebi629 - 01-10-2008, 15:46

Napisane jasno ale czasem to nie pomaga. Nie zawsze uda Ci sie tak odpowietrzyc sprzeglo. Jak Ci sie nie uda sposobem Zbyszka to jest jeszcze jeden sposób.

Nalewasz plynu do zbiorniczka na maksa, zamykasz go, luzujesz odpowietrznik na wysprzegliku który w poscie wczesniej namierzyl Ci Zbyszek, bierzesz do reki pistolet kompresora i dmuchasz nim przez taka mala dziurke na samym srodku zakretki zbiorniczka na pompie sprzegla.

Tylko nie przesadz zebys nie wypchnal calego plynu bo bedziesz robil wszystko od poczatku. Pompujac metoda jaka opisal Zbyszek nie zawsze uda sie wypchnac cale powietrze z ukladu. Patent po dwudniowej walce z moim sprzeglem sprzedal mi znajomy mechanik i sprawe zalatwilem w 10 minut. Powodzenia.

Pozdrawiam Sebek

Anonymous - 05-10-2008, 11:56

Opis kol. zbyszek05, jak najbardziej czytelny, ja od siebie dodam, że nie koniecznie z kanału można się dostać do tego odpowietrznika, ja robiłem to pod blokiem z żonką ;) od góry przez otwartą maskę i udało się.