To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Zmiana baterii w pilocie Centralnego zamka

Robert - 02-10-2008, 17:41
Temat postu: Zmiana baterii w pilocie Centralnego zamka
Chcialbym zmienic sobie baterie w pilocie centralnego zamka, ale boje sie, ze po zmianie baterii rozprogramuje mi sie pilot.
Zmienial ktos z Was juz taka baterie i moglby mi podradzic czy to jest latwe zadanie np zaprogramowac go z powrotem??
A moze nie trzeba go pozniej programowac :?: :)
Jaka bateria wchodzi do pilota i czy mozna ja zdobyc wszedzie czy tylko w jakis specjalnych skepach ??
Z gory dziekuje za odpowiedz :)
aha dodam ze Centralny jak i alarm jest fabryczny :)
Pozdrawiam serdecznie

kkriss - 02-10-2008, 20:29

A wystarczy trochę poszukać - czytaj_tutaj

Baterie są w wielu miejscach, jakie wchodzą nie pamiętam, ja poszedłem do sklepu gdzie są baterię, otworzyłem pilota i powiedziałem, że chcę takie i takie dostałem.

Pozdrawiam

wichura1 - 03-10-2008, 08:39

Do pilota wchodzą 2 baterie CR2016. Jezeli zmienisz baterie w około 5-6 sekund pilot nie rozkoduje się, wczoraj sprawdzałem.
turek61 - 04-10-2008, 15:34

Ja nigdy nie zwracałem uwagi na czas wymiany i jakoś nigdy nie miałem żadnych problemów.
Nawet nie wiedziałem ze takie mogą być.

artex75 - 04-10-2008, 20:11

Witam wszystkich !!!
Ja mam problem ponieważ podczas wymiany baterii pilot leżał pusty ok jednego dnia i po zalożeniu baterii z otwierania na pilota po prostu fiasko . I tu mam pytanie czy ktos miał podobny problem i czy samemu można ten problem rozwiązać. Za odpowiedzi dzięki !!!!

kubas - 04-10-2008, 20:41

Sprawdz czy baterie wlozyles odpowiednimi stronami. Mi pilot lezal 2 dni bez baterii i nic sie nie stalo. Dziala normalnie