To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić 3000GT/GTO - Skrzynia mi padla ;-(

antol20 - 08-10-2008, 21:36
Temat postu: Skrzynia mi padla ;-(
Witam padla mi skrzynia ( 3000 gt 94rok nowe lapmy juz) czy co?Wczesniej normalnie chodzilo a teraz niechce.Tz bieg R wrzuca a D nie chce.To automat.Ale jak sie troszke pomeczy to bardzo powoli rusza na D po prostej bo pod gorke to nie i jak sie rozpedzi tak jak by wbijalo normalnie bo jedzie nawet dobrze.Co to moze byc????Mechanik mowil ze trzeba kupic nowa skrzynie.Sa te z allegro po 1.500zl ale co onich myslicie???Mam naped na przud tylko wiec moze byc tak ze kupie skrzynie bo pisze ze automatyczna i nie podejdzie??Acha i gdzie mozn ajeszcze kupic takie skrzynie dziekuje i z gory pozdrawiam.
Anonymous - 09-10-2008, 20:47

PROPONUJE PRZYJECHAĆ DO MNIE --NOWY SĄCZ--
MAM ZNAJONYCH KTÓRZY NAPRAWIAJĄ AUTOMATY-JEDYNI W SĄCZU. . .
(kupisz skrzynie ,zapłacisz 1500zł+robocizna a jaką masz gwarancje że za miesiąc nie padnie,może kupisz tylko troche lepszą niż twoja. . . :twisted: ) 600 320 171

antol20 - 10-10-2008, 17:57

Przyjade ale podaj koszta naprawy tak okolo zebym wiedzial na czym stoje.
Anonymous - 11-10-2008, 00:54

JA NIE NAPRAWIAM SKRZYNI WIĘC NIE MAM POJĘCIA O CENACH.
...A POZATYM PASUJE ŻEBY ONI SAMI ZOBACZYLI JAK ONA SIĘ ZACHOWUJE ,WTEDY BĘDĄ MOGLI COŚ POWIEDZIEĆ O CENIE-
-NO I NAJWAŻNIEJSZE:NIE MASZ DALEKO!

zbyszek05 - 13-10-2008, 19:55

cześć ...te 1500 to podejrzana sprawa .dlaczego ? bo to 3000GT a jak to słyszą to drą kasę ...naprawa to może tyle kosztować . z tego co przeczytałem to masz sl /napęd na przód / i teraz są dwa motorki 12V i 24V obydwa modele mają takie same skrzynki jak sigma - oczywiście tylko sl'e .poszukaj skrzynki od sigmy .na skrzyniach są oznaczenia - niestety nie wiem jakie ozn. ma automat ale w postach sigmy info znajdziesz . teraz tylko kwestia grubości - długości półosiek .wiem bo jak mi padła skrzynka w sigmie /manual / to szukałem też od 3000GT sl . szukanie graniczyło z cudem ale automatów było pełno -ceny były od 1500 do 2500 tys. zasięgnij więcej informacji w tym temacie a skrzynkę powinieneś znaleść .
sigma ma serwisówki na swojej stronie - możesz porównać modele ze swoją skrzynką ,powinieneś odszukać to co cię zainteresuje
pozdrawiam i powodzenia

Berni - 14-10-2008, 23:43

Nie lamentuj tylko dzwoń - http://forum.mitsumaniaki...ic.php?t=13221-
tel. 0 501 350 495 -od Krakowa 10 minut -korzystałem z usług tego mechesa jestem zadowolony -naprawiał mi skrzynie w pajero 3000 v6-10 wiosen w serwisie mitsu przepracował teraz ma własny warsztat