[96-02]Colt CJ0 - Wiem co się spaliło ale nie wiem jak to nazwac
sledz84 - 09-10-2008, 10:43 Temat postu: Wiem co się spaliło ale nie wiem jak to nazwac Witam wszystkich, wczoraj poszedł mi dymek (po niefortunnym zwarciu przewodów) z przeźroczystego plastiku dookoła stacyjki, do którego podłączone są dwa przewody. Teraz mam problemy z odpalaniem, czasami odpala czasami nie, wcześniej takich akcji nie było. Dodatkowo jak nie chce odpalić na stałe świeci się kontrolka silnika. Wie ktoś może co to za czujnik i czy samo jego wymienienie coś da?
W instrukcjach które posiadam, znalazłem ze nazywa się to: Ignition key ring antenna ale nic mi to nie mówi:(
cns80 - 09-10-2008, 12:10
czyżby transponder immobilisera ?
saphire - 09-10-2008, 20:06 Temat postu: Re: Wiem co się spaliło ale nie wiem jak to nazwac
sledz84 napisał/a: | znalazłem ze nazywa się to: Ignition key ring antenna ale nic mi to nie mówi:( |
To pętla odbiorcza transpondera immobilisera odczytująca kod z kluczyka i skoro ją upaliłeś to lada moment może przestać odpalać kompletnie.
sledz84 - 10-10-2008, 08:21
Rozumiem, a czy w takim razie mogę ją wymienić na inna (czy ważny jest rocznik, pojemność no i kluczyk) i wszystko będzie działać, czy muszę wymienić całą stacyjkę?
|
|
|