To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Jak zainstalować Neostrade (Sagema 800) na Vistę ??

Robson86 - 11-10-2008, 11:04
Temat postu: Jak zainstalować Neostrade (Sagema 800) na Vistę ??
Kochani mam pytanko, męcze sie od wczoraj i nie moge znalezc wyjscia z tego problemu. Jak zainstalowac oprogramowanie Neostrady na Viscie (32) :?:
Jak wkladam plytke z neostrady wyskakuje informacja ze, nie obsluguje tego systemu (visty)...
Z gory dziekuje za pomoc :)
Pozdroo

krzychu - 11-10-2008, 16:04

Zainstaluje sterowniki do modemu (sciagniesz je za pewne ze strony producenta) potem recznie skonfiguruj połaczenie. A tak w ogole jak juz placisz to wymagaj bo neostrada jest objeta pomoca techniczna wiec zadzwon na blekitna linie nie wiele to kosztuje i pomecz ich tam na pewno przerabaiaja takie problemy na co dzien ja na Viscie jeszcze tego nie robilem, a tak w ogole kup sobie router jak jego skonfigurujesz (co przewaznie sprowadza sie to wpisanie uzytownika i hasla) to tylko wepniesz kabel sieciowy do karty i nie bedziesz musial nic konfigurowac.

Krzychu

Anonymous - 11-10-2008, 18:18

niestety ja spotkałem się z przypadkiem niestety osobistym :/ że musiałem podziekować za neostrade z sagemem bo powiedzieli w biurze że visty nieobsługuje, to teraz zastanawiam się i mam pytanko po jakiego ch....... pytaja sie jaki sie ma system :evil: i poco neostrada jak niemają sterowników....
Anonymous - 11-10-2008, 19:12
Temat postu: Re: Jak zainstalować Neostrade (Sagema 800) na Vistę ??
Robson86 napisał/a:

Kochani mam pytanko, męcze sie od wczoraj i nie moge znalezc wyjscia z tego problemu. Jak zainstalowac oprogramowanie Neostrady na Viscie (32) :?:
Jak wkladam plytke z neostrady wyskakuje informacja ze, nie obsluguje tego systemu (visty)...
Z gory dziekuje za pomoc :)
Pozdroo

uruchom w trybie zgodności z XP

[ Dodano: 11-10-2008, 23:23 ]
są sterowniki
http://www.dobrepliki.pl/...y_Vista_PL.html

jest tam też instrukcja instalacji

docencik87 - 11-10-2008, 23:27

Ja powiem tak, po co pchać się z modem Neostrady skoro ceny routerów z Wifi to 120zł. (TP-Link)
Wtedy na każdym systemie czy to Linux czy Winda wszystko chodzi bez problemów.
Do tego można podłączyć więcej niż 1 komputer i bramkę VoIP i cieszyć się z tanich połączeń.

Robson86 - 12-10-2008, 00:48

Ogromne dzięki koledzy :)
Zainstalowałem sobie patcha pod viste, później konfiguracja i już wszystko działa :)
Dzięki serdeczne jeszcze raz :)
Pozdroo

[ Dodano: 13-10-2008, 19:18 ]
chcialem sobie dzis zainstalowac moj starszy skanerek z poprzedniego komputerka, ale o dziwo po zainstalowaniu wychodza jakies bledy itd. Skaner zacina sie...
Wydaje mi sie ze moze byc brak jakis kodekow/sterownikow pod Viste... Bo na plytce pisze ze skaner dziala pod xp i wszystkie poprzednie systemy...
Wiecie moze gdzie mozna zdobyc takie sterowniki :?
Skaner to HP ScanJet 4400c... obszukalem net i nie bardzo moge cokolwiek znalezc :(

...a do Visty juz sie przyzwyczailem i przekonalem :)
Pozdroo

Robert - 13-10-2008, 19:22

Robson86 napisał/a:
chcialem sobie dzis zainstalowac moj starszy skanerek z poprzedniego komputerka, ale o dziwo po zainstalowaniu wychodza jakies bledy itd. Skaner zacina sie...
Wydaje mi sie ze moze byc brak jakis kodekow/sterownikow pod Viste... Bo na plytce pisze ze skaner dziala pod xp i wszystkie poprzednie systemy...
Wiecie moze gdzie mozna zdobyc takie sterowniki
Skaner to HP ScanJet 4400c... obszukalem net i nie bardzo moge cokolwiek znalezc

bez watpienia jest to brak sterownikow.
ale niestety nie wiem jak Ci pomoc
Pozdrawiam

Anonymous - 13-10-2008, 19:36

Robson86 napisał/a:

... Bo na plytce pisze ze skaner dziala pod xp i wszystkie poprzednie systemy...
Wiecie moze gdzie mozna zdobyc takie sterowniki :?
Skaner to HP ScanJet 4400c... obszukalem net i nie bardzo moge cokolwiek znalezc :(

...a do Visty juz sie przyzwyczailem i przekonalem :)
Pozdroo

na stronie HP przecież pisze, że ten skaner nie działa z Vistą

Robson86 - 13-10-2008, 22:57

Na necie wyczytalem jednak a dokladnie na jakims forum ze ktos z uzytkownikow tego skanera podlaczyl go do Visty...niestety nie napisal jak :?
Pozdroo