Kujawsko - Pomorskie - Wrazenia z JTS 2006
Anonymous - 20-05-2006, 20:12
No dobra ja już jestem po imprezie.
Musze powiedzieć, że nie sądziłem że nasi tak wymiatają.
Respect
Anonymous - 20-05-2006, 20:17 Temat postu: Wrazenia z JTS 2006 Dzis na terenie bydgoskiej gieldy samochodowej odbyl sie Japan Tuning Show. Wbrew nazwie opanowaly go BMW... , ale bylo kilka japonczykow, ktorym wszystkie te beemki niedalyby rady! Byly to moje pierwsze w zyciu tego typu zawody i musze powiedziec, ze bardzo mnie sie podobalo. Bylo mnustwo dymu z palonej gumy, pokazy AIKIDO czy innych japomskich wygibasow, a tak ogolnie to poza samym driftingiem to nic ciekawego.
Mitsumaniakow bylo trzech:
tomusn i czerwony C50 1.5
nippo i granoatowy CA0 1.6
bartek_nkm (ja) i granatowy C50 1.3
Co do modeli tych japonczykow to juz nippo sie wypowie, bo ja sie nie znam
Maciek - 20-05-2006, 20:20
Też chciałbym pojechac i pooglądać ale praca No i można by do spota sie przyłączyć
Anonymous - 20-05-2006, 20:23
Zapraszamy
Maciek - 20-05-2006, 20:27
NyDyRydy całe lato pon-sob w pracy chyba bez urlopu zmiana obsady na sklepie prawdopodobnie zostane tylko ja. Zostaje niedz ale Żonka, dzieci na szczescie nie mam rybek (Choć bardzo bym chciał) wiec z dalszego wypadu nici. Pozdro i THX za zaproszenie
tomusn - 20-05-2006, 21:47
Bylim, coś tam widzielim... powąchalim (paloną gumę)
Nie wjeżdżaliśmy na teren giełdy (30zł), pozatym nasze Colty to do tuningu maja się jak...
ale był jeden (!) czerwony Eclipse - automat (1gen? 2gen?) na rejestracjach z Nakła (kuj-pom) i jeszcze (hehe!) zapaćkany szpachlą granatowy Lancer C6x (masakra, ciekawe co to za koleś).
Licznie zaprezentowł się klub Hondy - myślę, że ponad 30 aut - CRXy, Civiki i inne. Były też Nissany - 200SXy (?) oraz MazdaSpeed (chyba 6 aut).
edit: proszę o wklejanie zdjęć.
Anonymous - 21-05-2006, 10:34
No to troche fotek mojego autorstwa:
Pierwsze zdjecie przedstawia dwa przepiekne, granatowe Colciki. Po lewej nippo, moj po prawej.
Japan Tuning Show 2006
Tutaj tomusn i jego nowy nabytek
Palenie gumy, doslownie
Ode mnie tyle.
Anonymous - 21-05-2006, 21:36
Cytat: | Co do modeli tych japonczykow to juz nippo sie wypowie, bo ja sie nie znam |
bartek_nkm, zawstydzasz mnie wcale sie nie znam
pare slow o imprezie, pod kątem tuningowym totalna porazka, same civici i preludy, kilka mr-2, oraz mazdy, zadnego mitsu procz jednego eclipsa i zaszpachlowanego concepta EVO , ktorego uchwycil bartek_nkm
Na szczescie na pokazie odbywala sie eliminacja do Toyo Drifting Cup 2006 i to w zasadzie jedyna rzecz na ktora warto bylo patrzec.
no dobrze, przejdzmy do zdjec.
a oto pajączek - Ford Taunus w budzie kombi, gaznikowy silnik 2,9L o mocy 170KM, dach obizony o 10cm, maska zdjeta w celu poprawy chlodzenia silnika
seryjny zawias, silnik jak i szpera - bardzo dobrze radzacy sobie nissan 200sx, niestety nie wygral
a to drugi 200sx i ostatni juz japoniec na Drifting Cup
zwyciezca eliminacji w bydgoszczy: znakomicie idacy glebokimi i dlugimi slajdami - BMW 5 Mpower
szedl tak gleboko ze ocierajac sie o barierki zebral tasme ostrzegawcza
340 konny Beemer M3, mial spore szanse by wygrac, niestety odmowil posluszenstwa
mysl polskiej motoryzacji, wyeliminowal duzo mocniejsze beemki, dochodzadz tym samym do 1/8 finałow
w zwiazku ze zmiana regulaminu w Drifcie, po razu drugi w polsce rozegraly sie finaly dwójek
Prosze Panstwa, chcialbym przedstawic Panstu Sylwie. W europie znana rowniez pod pseudonimem 200SX. Wystopila tutaj w specyfikacji S14a. 330 konna-doładowana maszyna driftowa, zbudowa do profesjonalnych zawodow. Pieknie wkrecajace sie auto, sprezarka oraz bov zagluszaly prace (mysle ze ladowanie w graniach 1,5 bara), skad inad bardzo kulturalnego i cichego silnika. Wrazenia niesamowite:
za kierownica Nissana 200sx nikt inny jak Maciej Polody, Polski Drift King
Maciej pokazal prawdziwy Drift - nie bylo momentu, zeby auto szlo prosto
Chlopaki z bydgoskiego teamu motocyklowego pokazywali swoje sztuczki, najtrudniejszy trick: palenie gumy motorem nie siedzac na nim, jednoczesnie go obracajac
finałowe palenie gumy, "do wystrzalu" przez zwyciezce w BMW M5
a tutaj Tomusn podlaczajacy Palma do mojego CA0, niestety bez rezultatu
reszta fotek bedzie w galerii w necie, do ktorej podam linka jak wszystko załaduje
aha, Bartku! Masz u mnie piwo wiesz za co
Anonymous - 21-05-2006, 22:21
nippo napisał/a: | aha, Bartku! Masz u mnie piwo wiesz za co |
hehe , dzieki Marcin za dokladny opis imprezy ze zdjeciami, a piwko to oczywiscie na zlocie
Mam taka mala prosbe do ludzi, ktorzy maja mozliwosc odbioru TVN Turbo i rejestrowania obrazu (najlepiej jednoczesnie z dzwiekiem) TV o zarejestrowanie reportazu z tej imprezy. W magazynie GT tez powinno sie cos pojawic, ale to kazdy moze kupic
Anonymous - 21-05-2006, 22:39
ooootak, ile ja bym dal zeby jeszcze raz Sylwie uslyszec :) i ta jej turbine, heh....
ludzie nagrywajcie to!!!
Bartku, cosik ten Twoj colcik oszczedny jest 0,0L/100km
Anonymous - 21-05-2006, 22:43
Bo pierwsze tankowanie, ale po niedzieli bedzie kaska i zatankuje drugi raz. powinno wyjsc cos kolo 11l/100km...
...a turbinka w nissanie faktycznie pierwsza klasa nie to co reszta
Anonymous - 21-05-2006, 22:59
No to i ja wrzuce swoje fotki, tylko że ja mam zdjęcia głównie przejazdu Polodego, no ale dobre i to.
Filmików też mam troche.
A oto fotki
Potop w dymie
Znowu troche dymu
A tu w spoczynku
Szkoda że go troche nie przetarłem przed foto to by wyglądał fantastycznie
No i to by było na tyle, później zamieszcze jeszcze filmiki
Anonymous - 21-05-2006, 23:01
Cytat: | ...a turbinka w nissanie faktycznie pierwsza klasa nie to co reszta |
dokladnie chociaz w czerwonym 200sx tez ladnie wastegate sie odzywal, mozliwe ze na seryjnym turbo, chyba ktoras z beemer tez byla doladowana...nie? chyba ktoras z E30stek.
Memphis no szkoda ze sie nie spotalismy
Anonymous - 21-05-2006, 23:04
Ta reszta?
Anonymous - 21-05-2006, 23:11
Memphis napisał/a: | Ta reszta? |
Wyglada dobrze, ale tu mialem na uwadze dzwiek, tzn mruczenie, a nie wycie
|
|
|