To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant 1982 - wyremontowany

Anonymous - 15-10-2008, 10:32
Temat postu: Galant 1982 - wyremontowany
Witam.
w ramach przypomnienia historia mojego galanta

Udało się, galant wyremontowany
prace zostały skończone jakiś czas temu, ale kwestie formalne przegląd, ubezpieczenie itp zakończyłem wczoraj.

Efekt na zdjęciu jest wynikiem 5 miesięcznej pracy polegającej na zrobieniu jednego ładnego galanta z dwóch.
Z praktycznych wzgledów wynalazłem innego galanta 4 generacji, którego kupiłem z przeznaczniem na części.

Galancik jest wściekle żółty.
Najważniejsze zmiany
- silnik 2.0 turbo, wcześniejszy był zwykły 2.0
- wspomaganie kierownicy
- elektryczne szyby
pełen luksus

cała praca polegała na rozebraniu dwóch samochodów do gołej blachy i oszacowaniu które części są w lepszym stanie, które nalezy wymienić itp a potem włożeniu tego wszystkiego do jednej budy.

zostało pare detali do ogarnięcia ale to juz tylko kosmetyka

poniżej fotki

Bartek - 15-10-2008, 10:50

Brawo, wielki respekt dla Ciebie!
Ja jestem na początku drogi remontowej rówieśnika Twojego Gala.

Jako, że idę w pełen oryginał, nie zmienię koloru nadwozia, silnika, nie dołożę do niego nic, z czym z fabryki nie wyjechał......

Ale mam pewne braki, może możesz mi pomóc ;) - klik - tu lista potrzeb.

Wook@sH - 15-10-2008, 18:18

Piekny gratuluję zapału i dbaj o niego teraz ;)
A nie wiem czy się nad tym zastanawiałeś, ale żółte tablice rejestracyjne też ładnie by na nim wyglądały ;)
No i kołpaki jakieś lub alumki też na pewno by go nie oszpeciły ;)

ruslana81 - 15-10-2008, 18:32

Wielkie gratulacje, jest piękny....prawie muscle car...:) pewnie przez ten kanarkowy kolor :biggrin:
Bartek - 15-10-2008, 18:50

Wook@sH napisał/a:
A nie wiem czy się nad tym zastanawiałeś, ale żółte tablice rejestracyjne też ładnie by na nim wyglądały ;)

Po swapie żółte raczej nie wchodzą w grę.....

Rafal_Szczecin - 15-10-2008, 18:52

czemu zolty ?
ogolnie respect za ozywienie gala

Hugo - 15-10-2008, 19:42

Rewelacja.
Jogurt - 15-10-2008, 22:18

fajny ale kolor troche nie tego jak dla mnie. chromowane zderzaki i jakieś alu i będzie wyglądał pięknie. RE5PECT
Owczar - 15-10-2008, 22:29

Pełen respect :) Piękna robota. Podziwiam ludzi, którzy wkładają tyle pracy w swe autka. Ja to bym mógł przy swoim siedzieć całymi.. Ale jakbym zaczął taki projekt to chyba bym nie mógł spać planując kolejny dzień prac ;P A o chodzeniue do pracy czy na uczelnie to mógłbym zapomnieć..
Gratuluję ukończenia projektu :]

Marcin-Krak - 15-10-2008, 22:32

GALANT_1982, extra robota.
Zapraszam na najbliższy spot w Krakowie - szczegóły tutaj będziesz mógł się pochwalić na żywo :D

Serek - 15-10-2008, 22:33

Fajniutki. No i 2.0 Turbo pod maską. Napęd na tył?
Anonymous - 15-10-2008, 22:38

Serek napisał/a:
Fajniutki. No i 2.0 Turbo pod maską. Napęd na tył?

tak na tył :)
wg katalogu 2.0 turbo powinno dawać 170 koni, ale nie chce cisnąć mojego galanta więc wykorzystuje pewnie 70 :) czasem lubię sobie przyspieszyć, ale tylko okazyjnie.

Anonymous - 15-10-2008, 22:43

Wook@sH napisał/a:
Piekny gratuluję zapału i dbaj o niego teraz ;)
No i kołpaki jakieś lub alumki też na pewno by go nie oszpeciły ;)

jeśli chodzi o koła to właśnie te stalówki najbardziej mi się podobają.
Mam gdzies oryginalne alusy do mitsubishi galanta w najbogatszej wersji lub do sapporo, ale jednak wole te felgi :)

Serek - 15-10-2008, 22:48

Słyszałem o wyczynach kierowców dosiadających ten model Galanta. No, no. Może być ciekawie po dotarciu motoru :twisted:
Juiceman - 15-10-2008, 22:49

GALANT_1982 napisał/a:

Mam gdzies oryginalne alusy do mitsubishi galanta w najbogatszej wersji lub do sapporo, ale jednak wole te felgi :)

Stalówki 15/16 i opona z dużym profilem mrr;r] Dobrze by wyglądał;]