To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Gdzie włącznik halogenów na przód? (wersja po lifcie)

cactooz - 15-10-2008, 20:34
Temat postu: Gdzie włącznik halogenów na przód? (wersja po lifcie)
Witam.
W marcu stałem się posiadaczem Colcika po lifcie. Zastanawiam się nad zakupem halogenów.
Zajrzałem pod maskę, kostki są na swoim miejscu, tylko brakuje mi przełącznika.
Zastanawiam się czy może przód i tył nie są sterowane jednym przyciskiem? (symbol przeciwmgielnego)
A jeśli nie, to może ktoś już robił taki zabieg i może podpowiedzieć czy okablowanie jest wypuszczone do deski rozdzielczej, czy trzeba podciągać osobno?

Zdjęcia w mojej galerii.

Anonymous - 15-10-2008, 20:55

Przednie i tylne przeciwmgielne są sterowane osobno. Nie wiem, jak jest z okablowaniem w CJ, ale w CA miałem okablowanie fabryczne. Poprzedni właściciel dokupił przednie lampy przeciwmgielne, ale - nie mogąc nigdzie dostać przełącznika (było to parę lat temu i części były dużo gorzej dostępne) - podpiął przednie i tylne pod jeden włącznik.
Co do zakupu przednich lamp przeciwmgielnych do CJ - ciężka sprawa, towar bardzo deficytowy.

Kaleid - 15-10-2008, 21:34
Temat postu: Re: Gdzie włącznik halogenów na przód? (wersja po lifcie)
cactooz napisał/a:
Witam.
W marcu stałem się posiadaczem Colcika po lifcie. Zastanawiam się nad zakupem halogenów.
Zajrzałem pod maskę, kostki są na swoim miejscu, tylko brakuje mi przełącznika.
Zastanawiam się czy może przód i tył nie są sterowane jednym przyciskiem? (symbol przeciwmgielnego)
A jeśli nie, to może ktoś już robił taki zabieg i może podpowiedzieć czy okablowanie jest wypuszczone do deski rozdzielczej, czy trzeba podciągać osobno?

Zdjęcia w mojej galerii.

I tak i nie. W wersji z przednimi halogenami, włącznik jest dzielony na dwie części. Jedna sluży do włączania przeciwmłowego tylnego, a druga połówka do halogenów. W wersji bez halogenów przednij, jest jeden, większy przycisk.

Marcin-Krak - 15-10-2008, 22:25

Okablowanie powinno być seryjne.
Ostatnio przymierzałem się do kupna halogenów - ale można byłoby w nich rybki trzymać ;) To tak ku przestrodze - proś o dokładne fotki :wink:

Kaleid - 15-10-2008, 23:06

gregorbu napisał/a:
Co do zakupu przednich lamp przeciwmgielnych do CJ - ciężka sprawa, towar bardzo deficytowy.

Są dostępne w ASO - cena jednak spora. Jak pytałem, to komplet kosztował chyba 1600 zł :)

TameR - 18-10-2008, 16:42

Proponuję poszukać aukcji z CJ'tkami na części. Może uda Ci się trafić na wersję z halami w przednim zderzaku i upolować taki dzielony przełącznik.

Pozdro.

Anonymous - 18-10-2008, 18:01

Kaleid napisał/a:
gregorbu napisał/a:

Są dostępne w ASO - cena jednak spora. Jak pytałem, to komplet kosztował chyba 1600 zł :)
Chodziło mi o zakup używanych. Oryginalne są jak najbardziej dostępne. Mnie proponowano cenę 510 PLN/szt. (okrągłe, po FL). Zamiennik (chyba Valeo - 630,00). Udało mi się jednak zakupić na Allegro komplet używek w stanie idealnym. :mrgreen:
krzys78 - 18-10-2008, 18:41

A kiedy żeś dokonał zakupu? Bo śledzę temat na allegro i tylko raz spotkałem się z kompletem. Dawno temu i na dodatek nie kupiłem.
Anonymous - 18-10-2008, 19:38

krzys78 napisał/a:
A kiedy żeś dokonał zakupu? Bo śledzę temat na allegro i tylko raz spotkałem się z kompletem. Dawno temu i na dodatek nie kupiłem.
Było to pod koniec lipca. Zaprowadziłem samochód na montaż spoilera, wróciłem na chwilę do domu i zauważyłem komplet halogenów na Allegro. Oczywiście od razu zakupiłem.